ANNONS FRÅN MYRORNA

Inredaren tipsar: Så inreder du billigare – och roligare!

Att inreda kan tära hårt på plånboken – här visar inredaren Sanna Evers hur du lyckas komma undan billigt och ändå få ett snyggt hem på köpet.

Har du köpt en ny lägenhet? Eller vill du bara göra om ett rum hemma? Inredning är ofta dyrt, särskilt när det kommer till större möbler såsom soffor och köksbord. Samtidigt vill du kanske också hitta de här små prylarna som gör att hemmet får en personlig prägel. När du handlar second hand gör du gott för både plånboken och miljön samtidigt som du kan fynda riktigt snygga grejer.

Spana in Myrornas webshop här

Inredaren Sanna Evers arbetar tillsammans med Myrorna och är en expert på att fynda second hand och inreda rum som känns enhetliga och personliga. I samarbete med SBB i Söderhamn har Sanna nyligen inrett en visningslägenhet med tre rum och kök – allt med second hand-prylar från Myrorna. Priset för all inredning landade till slut på bara 19 500 kronor. Nedan ser du hur snyggt det blev!

Läs mer om hur Sanna inredde visningslägenheten här

myrorna
myrorna

Här kan du också läsa om hur Sanna inredde en fyra-rummare i Ludvika för 20 000 kronor!

5 tips för att lyckas

För en liten peng kan du få ett väldigt stilfullt hem, det vet Sanna Evers.

– När du botaniserar i second hand-butiker kan du hitta mer unika och personliga prylar som också kan bli intressanta konversationsstartare på fest. Som ett extra plus är kvaliteten ofta bättre på äldre möbler än nyproducerat, säger Sanna Evers.

Här hennes fem bästa tips för att inreda med second hand:

  1. Låt letandet ta tid. Att handla second hand kan ta lite längre tid än att köpa nytt men det är också mycket mer spännande. Du behöver inte ett fulländat hem på en gång, du kan komplettera med bitar allt eftersom.
  2. Utgå från en pryl. Om du inte vet hur du ska börja är ett tips att hitta en detalj såsom en tavla eller en fåtölj du gillar som kan leda dig i din inredning. Därefter kan du leta efter andra inredningsprylar som kompletterar den.
  3. Våga DIY:a! Så länge det inte är någon antik värdefull möbel som bör hanteras varsamt ska du inte vara rädd för att sätta din egen prägel på den. Måla eller klä om en möbel som är sliten eller så att den passar ditt uttryck. Eller varför inte sy egna kuddfodral av gamla stuvbitar du hittar?
  4. Låt olika tidsepoker och material mötas. Sannas projekt är tydliga bevis på att det går att få till ett enhetligt och vackert hem genom att blanda möbler från olika årtionden och i diverse material och mönster.
  5. Glöm inte väggar! Våga måla om väggar i en färgskala som tilltalar dig. Du behöver inte måla om allt, kanske bara ett rum eller en vägg. Att hänga upp tavlor eller hyllor med prylar på väggarna kan också göra stor skillnad i att få ditt hem mer personligt och snyggt.

Hitta en Myrorna nära dig

Andra hand gör gott för andra!

Genom att handla second hand istället för nyproducerat bidrar du till en mer hållbar och cirkulär värld där vi tar hand om de resurser vi har. När du inreder ditt hem med föremål från Myrorna bidrar du dessutom till att hjälpa människor i utsatthet.

– Välj alltid second hand i första hand, allt överskott från oss går till Frälsningsarméns sociala arbete, säger Åsa Blomberg, kommunikationschef på Myrorna.

Få hjälp att inreda med second hand

Vill du att Sanna hjälper dig att inreda med second hand-grejer? Du kan få hjälp med allt från ett rum till en hel bostad. Företag kan också få hjälp att inreda exempelvis en reception, arbetsrum eller ett konferensrum. Kontakta Myrorna här!

Mest lästa artiklar