6 heta inredningstrender i höst

Gediget hantverk, modekänsla och bling-bling är hett i höstens inredning. Vi har trendspanat på inredningsmässorna i Stockholm, Frankfurt och Milano.

Guldfeber

Italienska Kartell maxade hela mässmontern i guld. Testa själv genom att spreja eller måla t ex krukor och lampfötter med guldfärg.Exempel:Maffiga guldstolen Masters av ­Philippe Starck för Kartell.

Storstadspuls

Exempel:Eleganta hyllan Network, design Neuland Paster & Geldmacher för Casamania.

Välklädda möbler

Knappar, bälten och vaddstickade klädslar ger modekänsla i höstens inredning.Exempel:Bekväma stolen Tailor har knappar, design Louise Hederström för Offecct.

Vinklat & veckat

Nu ser vi fasettslipade, geometriska detaljer och mönster på allt från möbler till belysning.Exempel:Lampa Tiffany’s Sister, design Åsa Jungnelius för Bsweden Belysningsbolaget.

Perforerat

Sidobord och stolar poppar upp som flexibla, funktionella accenter med perforerade ytor i material som betong, trä och metall.Exempel:Smäckra skåpet Perf, Diesel Living.

Hantverk

Fortsatt stort fokus på trä och hantverk, både hos topproducenter och oetablerade unga formgivare. Keramik och vackert, välgjort hantverk hittar hem i höst!Exempel:Mjuka keramikformer av Atelier Murmur på Ambientemässan i Frankfurt.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar