Bjud in påsken – fyra snabba påskpynt

När påsken kommer känns det härligare än någonsin att ta in blommor och våriga färger i huset. Lite pyssel hör påsken till och fördelen med att göra sitt eget pynt är att man får de färger och kombinationer man gillar bäst. Här tipsar vi om några snabba påskpynt!


Gör en påskbukett

Köp hem blommor. Blanda och kombinera de färger du gillar och sätt ihop din egen påskbukett. Här har rosa och fyllda gula tulpaner satts i en vas tillsammans med videkvistar.

 

Gör en

färgglad påskkrans

Gör en stomme av några varv ståltråd. Klä den sedan med kvistar av exempelvis vide eller björk. Dekorera med påskliljor, ett par tulpaner och fjädrar. Kvistarna håller sig ganska länge men vira gärna lite blött papper om blomstjälkarna så håller de längre. Sätt i ett vackert band att hänga upp kransen i. Välkomnade på entrédörren eller någon annanstans där kransen passar.

Påskarrangemang i kruka

Lägg en bit oasis i botten av en kruka utan hål. Oasisen ska vara så stor att den måste tryckas ner i krukan. Häll på vatten så att hela oasisen blötläggs och gör små hål i den där påskliljorna ska stickas ner. Lägg på grön mossa och stick ner påskliljor och några kvistar vide. Dekorera med små ägg, kycklingar eller vad du nu vill ha i ditt påskarrangemang.

Färggranna ägg

Att måla ägg är en tradition till påsk och det brukar vara populärt bland barnen. Vill du bara ha äggen som dekoration kan du köpa dem i någon hobbyaffär och måla dem. Annars är målade, kokta ägg på påskbordet en favorit.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar