3 tips för julens finaste dukning

Pyssla ihop vackra små bordsdekorationer och skapa en festlig och fin juldukning – här är tre enkla tips som får dig att lyckas med vinterfesten.

Fixa finaste juldukningen

På bordet: Tallrikar i svart och vitt, ca 195 kr/styck, Rif Design. De vita mattallrikarna är privata, liknande finns på Önska och Ikea. Silverbesticken är ett loppisfynd.Tidlösa vinglaset Chateu, ca 299 kr, Kosta Boda. Dricksglas Kartio, 79 kr, Iittala. Mönstrad kanna, svart och rosa skål, 295 kr, 129 kr och 189 kr, Rif Design. Hjärtformat fat, handmålat, 13 x 14 h 3,5 cm, 95 kr, Bruka. Muggarna som hyacinterna står i samt lyktan kommer från Affari.

Bordsdekoration med hyacinter i mugg

Plantera hyacinter i en fin mugg och dekorera med kvistar. För att kvistarna skulle stanna kvar band vi en tunn ståltråd runt dem. Bind sedan ett vackert snöre runt hyacinten, vi valde ett snöre i ull. Muggarna är från Affari.

Pyssla vackra bordsdekorationer

Gör en fin bordsdekoration med mossbollar och fetblad. Behåll rötter och jord när du tar upp plantan ur krukan, klä med mossa och använd grön bindtråd för att hålla ihop ”bollen”. Sätt den på ett fat. Dekorera med pärlor som du fäst på ståltråd.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar