Inspiration i rött

Vad sägs om lite röd passion i sovrummet, en eldig matta i vardagsrummet och lite kryddig hetta i matrummet?

Mångfald, materialkrockar och hemtrevligt mys är några av nyckelorden i dagens inredning. Att blanda allt från klara signalfärger, nostalgiska 50-talsformer, mjuka sittmöbler, glitter och plexiglas, svart och vitt, tåliga trämöbler och grafiska mönster ger oanade möjligheter. Vi lät den röda tråden löpa genom våra tre inspirationsrum.

Flexibelt i vardagsrummet

Att möblera för en stor, aktiv barnfamilj är en riktig utmaning.
En mjuk och skön soffa som sväljer många är ett måste. Likaså lätta fåtöljer som kan lyftas undan om barnen behöver mer golvyta när de ska leka hela havet stormar. Flexibla småbord som kan flyttas runt och skjutas ihop är också en smart investering. Mjuka mattor i roliga former och olika storlekar är ett kul alternativ till en enda, stor matta.

Självklart är det också avtagbara och tvättbara överdrag till både fåtöljer och soffa som gäller. Att behöva vara livrädd för fläckar och spill är inte roligt. Möbler ska kunna användas!

Bra belysning är också en viktig del av inredningen. Det går åt många ljuspunkter i ett stort vardagsrum. En taklampa som ger allmänljus, några läslampor med riktat ljus och kanske några myslampor som ger lite extra stämning.

Mjuka soffan ”Brooklyn”

Matplats med plats för många

Äta, prata, göra läxor, rita, spela spel. Det ställs lika stora krav på matbordet som på bekväma sittplatser runt om. Vem har förresten sagt att stolarna måste se likadan ut? Alla är vi olika och det är en intressant tanke att fundera över personliga stolar till hela familjen.Matbordet ska vara stabilt och tåla allt från mjölkspill till vattenfärger. Ett slagbord eller ett bord med iläggsskivor ger större flexibilitet än ett bord med fast mått.

Förvaringsplatser kan man aldrig få för mycket av. Hyllor på väggen eller fristående skåp på golvet sväljer allt från dukar till finporslin. Ett tips på vägen; sortera och plocka bort en pryl varje gång du stoppar in en ny.
Mattor i matrum och kök är riktiga smulfångare och ska därför vara lätta att skaka och tvätta i maskin.

Med en dimmer kan ljuset över matbordet regleras. Bra om man vill ha lite mer stämning.

Bord och stolar

Sov sött i rött

Sköna sängar är förstås det viktigaste i sovrummet. När det gäller sängköp får man provligga sig fram och känna efter. Utbudet är stort! Men det lönar sig att lägga lite tid på att jämföra kvalitéer och priser.
Om en vill läsa och den andra sova är det sänglampor med riktat ljus som gäller. Bekväma och snygga sänggavlar, glada påslakan och en målad fondvägg kan också göra underverk i sängkammaren.

Lådor, hyllor och garderober är ett nödvändigt ont. Alternativen till de traditionella, väggfasta garderoberna är att hänga kläderna i fristående klädställningar som går att rulla undan eller varför inte göra som förr: investera i ett vackert klädskåp.

Riktigt mustigt blev sovrummet

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar