Lantligt på nätet

Aldrig har väl en lantlig och gammaldags stil varit mer populär än nu. Vi vet exakt vilka ställen du behöver besöka för att få såväl inspiration som de rätta grejerna - och du når dem alla direkt från soffan.Lantliga bloggar

 

Lilla Blanka

Lillablanka.blogspot.com

Hos Mia i Alingsås som skriver Lilla Blanka är vintage kung. Det är ett svalt hem med mycket detaljer och tydlig inspiration från Danmark vi får besöka i alla de många, härliga foton bloggen fylls med. Vi får dessutom följa med till butiker och mässor som dokumenteras noggrant. Många av inläggen inspirerar till härliga utflykter. Mia har byggt sitt eget växthus och visar ofta upp blommor i bloggen men även bakverksrecept får plats i denna riktigt somriga blogg.

 

Bloggen Underbara Klara

Underbara Klara

Folkbladet.nu/?cat=89

Underbara Clara bloggar om sitt liv – sitt hem, sina kläder, funderingar, utflykter, sin religion, bakning och matlagning. Hennes blogg är mycket uppskattat, väluppdaterad och bilderna är alltid inspirerande. I Claras hem är det Västerbottnisk idyll med gott om färg och hantverkskänsla. Och vi får titta in i det fantastiska lilla dockskåp som är hennes liv.

 

Lundagård

Lundagård

Lundagard.blogspot.com

På bloggen Lundagård är kategorierna byggnadsvård, butiken (shop.lundagard.fi/se), familjeliv, gamla prylar, hemma hos, husbygget, inredning, inspiration, loppis/auktion och trädgård. Den skrivs från Österbotten i Finland och Lundagård är namnet på familjen bakom bloggens timrade hus från 1860 och numera även familjeföretaget. När familjen renoverar får vi ta del av detaljerade och inspirerande beskrivningar av såväl fönsterrenovering som skafferibyggande.

Fyra årstider – mitt liv på landet

Julias vita drömmar

Julias vita drömmar

Juliasvitadrommar.blogspot.com

Även hos Julia får vi följa med i renoveringen av ett fantastiskt hus på landet. Julia, som också driver en inredningsbutik med samma namn, visar sina vackra och unika inredningsmiljöer och sin blomstrande trädgård. Det är vitt och vacker med detaljer i svala, naturliga material såväl som färgklickar.

Fyra årstider – mitt liv på landet

Mittlivplandet.blogspot.com

Mitt liv på landet skrivs från Östergötland. Den är fylld med härliga bilder från Anne-Charlottes liv. Hon visar frikostigt upp sitt vackra hem, nyheter och fina lösningar såväl som vackra naturbilder och blomsterarrangemang. Dessutom får vi följa med hennes familj på utflykter. Perfekt för dig som gillar den vita, lantliga stilen med New England-inspiration. Att Anne-Charlotte även jobbar som fotograf är lätt att förstå och det är verkligen inte svårt att bli avundsjuk på hennes fantastiska hem – med bland annat ett ljuvligt utekök och mysig pool.

Lantliga webbshoppar

Gysinge.nu

I det lilla samhället Gysinge hittar man Sveriges byggnadsvårdsmecka med både kurser, råd, inspirationsutställningar och ett stort butikssortiment. De har även en butik i Stockholm en på nätet. På Gysinge.nu kan du hitta allt som behövs för renovering i gammaldags stil – färg, tapeter, verktyg och penslar såväl som lås, lampor och vissa möbler. Göran Gudmundsson som driver Gysinge byggnadsvård är en välkänd person inom byggnadsvårdsområdet och har bland annat skrivit flera böcker på området.

Countrystyle.se

Detta är webbutiken för dig som gillar det färgglatt lantliga hemmet. Här finns väl utvalda inredningsdetaljer såväl som mode. Countrystyle.se är dessutom den butik som du ska besöka om du gillar Cath Kidston – de har nämligen allt från badprodukter till väskor från det populära, engelska märket.

Byggfabriken.com

Byggfabriken, har precis som Gysinge, fokus på byggnadsvård och bevarande av tidernas olika stilar. De erbjuder även renoverings- och snickerihjälp och har bland annat byggt ett antal retrokök i 40-talsstil runt om i Sverige. Byggfabriken är också det perfekta stället för dig som renoverar i gammaldags stil. De har bland annat dörrhandtag, ventiler, beslag, kakel, blandare, golv, dörrar och eldetaljer.

Countrybymail.se

Längtar du efter en sommar i Provence? Gillar du vit inredning, småslitna möbler och oxiderade material? Då ska du surfa in på Countrybymail.se som förutom inredning med fokus på det vita även har handgjordpapper, handkviltade lapptäcken, smycken, trådslöjd och ljusstakar. Enkel romantik.

Broarne.se

På Broarne.se hittar du ett stort utbud av inredningsdetaljer – inte bara lantliga. Men för det lantliga hemmet finns gott om färg och mönster. De har tyger i naturmaterial, gott om trädgårdstillbehör, hängare, brickor, förvaring, vaxdukar och keramik för köket. De har dessutom två enskilda kategorier som de kallar Fransk lantstil och Shabby chic.

Bloominghome.se

För dig som gillar franskt, shabby chic och mycket vitt i hemmet är Bloominghome.se ett ställe på nätet du inte får missa. De har ett stort utbud och de ljusa färgerna kompletterade med naturmaterial dominerar. Det finns gott om fynd för dig som gillar vintagekänsla och saker som fått naturlig slitning.

De små, omkring 100 år gamla apoteksflaskorna med tillhörande glasproppar från ett nedlagt apotek och är 11 cm höga. De hittas på Countrybymail.se för 149 kr/st.

Bordslampa med kotteskärm som har 14 cm i diameter från Alvashus.se, 1 695 kr.

Lantliga detaljer finns såklart även att hitta på andra webbshoppar än de specialiserade. Den här sängkappan med volang i tunn bomullsvoile är 45 cm hög och passar madrassbädd 90 och 120 cm. Den kommer från H&M home och kostar 299 kr.

Kuddvar från H&M home, 99 kr.

Kammarlås i 1700-talstyp med nattregel, Gysinge.nu, 6 600 kr.

På nätet kan man även hitta husleverantörer som säljer hela hus byggda i gammal stil – från vasstak till lantkök. Det här huset kommer från Landsbygdenshus. Läs mer på Landsbygdenshus.se.

Bland annat många olika elektriska tillbehör i både vitt och svart kan hittas hos Byggfabriken – perfekt för den som renoverar ett gammalt hus. Infälld ströbrytare med vred från Byggfabriken.com, 550 kr.

Gårdspumpen Kronan hittar man hos Gysinge byggnadsvård på Gysinge.nu för 3 490 kr.

Denna lilla, prickiga och ugnsfasta terrin som rymmer 2,5 dl hittar du på Broarne.se för 85 kr.

Emaljskylt från Byggfabriken.com, 150 kr.

Förvaringskorg från House doctor/Countrystyle.se, 189 kr.

Lantlig textil från Gudrunsjoden.se.Gardinen heter Dala-Floda och kostar 495 kr, den broderade ullpläden har samma namn och kostar 995 kr, överkastet 1 150 kr och den randiga mattan Rättvik 495 kr.

Ekologiskt diskmedel från Cath Kidston/Countrystyle.se, 109 kr.

Handmålad, italiensk soppskål i porslin från Rice/Broarne.se, 153 kr.

Franskinspirerad badkarshylla som kan justeras i storlek (64-84 cm), Bloominghome.se, 1 195 kr.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar