Nära naturen på Hem & Villa

Upplev höstens starka naturtrend! Botanisera bland produktnyheter, spännande utställningar, föredrag och mycket mer på Sveriges största mässa Hem & Villa, som slår upp sina portar den 13 oktober på Stockholmsmässan.

Sten, keramik, trä, läder och päls är äkta material som tar allt större plats i hemmen i höst.

För nu öppnar vi dörrarna till våra hem och släpper in naturens alla material, färger och strukturer. Vi hämtar inspiration från allt från gröna skogar och lummiga ängar till karga klippor och virvlande sanddyner. Vi ser nya ytor av bark och drivved, plywood och ohyvlat.

På mässan Hem & Villa visualiseras denna trend under temat ”Nära naturen” i form av både byggvaror, köksinredningar, textilier och möbler. Och ju råare natur, desto bättre.

– Trä är kanske den allra starkaste trenden år 2011. Det gäller såväl exklusiva ytor på exempelvis köksluckor som mer utskällda former av trä som väggar klädda med plywood. Även när det kommer till de stora inredningsinvesteringarna som kök väljer många för första gången på många år trä, säger Maria Torén, VD och projektledare för Hem & Villa Stockholm.

På mässan tolkas dessa gröna inredningstendenser i flera spännande trendutställningar.

Dessutom blir de miljövänliga lösningarna i byggmaterial, uppvärmningslösningar, verktyg och byggvaror allt fler. När det kommer till husets fasad väljer vi att inte längre måla träet utan låter istället behandla det och låta det patineras. Putsade hus med dekorativa inslag i trä syns alltmer.

Här ser vi att även de levande växterna flyttar in inomhus. Små interiöra oaser blir allt viktigare. Det kan vara en kryddträdgård i köket eller en inglasad balkong. Växthus och uterum blir mer och mer populära och svenskarnas stora trädgårdsintresse håller i sig.

Också färgerna är naturliga. Vi kommer att se mer av nyanser som mullvad, mossgrönt och nougat som accentueras av knalliga färger som gult och klorofyllstint grönt. Intressant är att färgerna sprider sig också till de större fasta inredningsprodukterna i hemmet – svarta tvättmaskiner, färgat badrumsporslin, vita spishällar och knallrosa trädgårdsmaskiner.

– Beträffande de stora valen blir miljövänligt tänkande allt viktigare och vanligare. Det gäller allt från materialen vi bygger våra hus av och isolerar dem med, till att vi väljer snålspolande toaletter och energisparande lampor, säger Maria Torén.

Träffa oss från Vi i Villa!

Vi från Vi i Villa, Sveriges största hemmafixartidning, kommer självklart finnas på plats på mässan!

I vår monter får du snickra en fin egen fågelholk som du självklart får ta med dig hem. Du kommer även att få måla holken. Du får hjälp på plats och får också träffa oss alla som står bakom tidningen och viivilla.se

Goda råd från våra duktiga experter! Har du frågor om verktygen till ditt stora måleriprojekt därhemma? Vad du ska tänka på när du bygger om ditt badrum? Eller undrar du varifrån fuktlukten i källaren kommer?

Våra kunniga experter kommer att finnas på plats på mässan för att svara på alla dina frågor om ditt egna boende.

Visste du förresten att Vi i Villa är delägare i Hem & Villa?

Snickra!


I Vi i Villas monter får alla som vill snickra en fågelholk tillsammans med oss från tidningen.

Sveriges största villamässa

Trendspaningar, rådgivning och spännande produktnyheter för hus, hemmafix och inredning – allt under ett och samma tak. Den 13-16 oktober är det dags för årets stora Hem & Villamässa på Stockholmsmässan.

Öppettider:

Torsdag 11.00-19.00
Öppningskalas med lägre entrépris hela torsdagen. Hem & Villa bjuder på fika mellan 11.00-13.00.

Fredag 10.00-18.00

Lördag 9.00-18.00

Söndag 10.00-17.00

Biljettpriser:

Vuxen: 140 kronor (torsdag endast 90 kronor, går ej att kombinera med andra erbjudanden)

Barn 7-15 år: 20 kronor

Barn 0-6 år: Gratis

Familj (2 vuxna och max 3 barn 7-15 år): 290 kronor

Årets entrébiljett ger dig även tillträde till den privatekonomiska mässan Spara & Placera och för ytterligare 60 kronor även till mässan underBARA BARN. Dessa båda mässor har öppet fredag-söndag.

För mer information se:

www.hemochvilla.se

Höjdpunkter på mässan!


Isabelle McAllister

  • Trendutställning på temat ”Nära naturen” av stylister från Elle Interiör, i avdelningen Inredning & Design.
  • Design för det dukade bordet. I en särskild butik finns vackra ting uppdukade, från bland annat Gustavsberg, Gense, Nordkök och Opto design.
  • Workshop med fokus på återbruk. Gammalt blir nytt – tillsammans med Myrorna får besökaren prova på miljötänk för inredning i praktiken.
  • Grön inredning. Unga formgivares tankar kring hållbar inredning från Möbelrikets Green design projekt.
  • Naturskön lounge på entrétorget skapad av trendanalytikern Paula Malm.
  • Minifixarna med Isabelle McAllister från teveprogrammet ”Fixa rummet” och i samarbete med Hornbach. Här får alla barn möjlighet att prova på att snickra något eget
  • Leila Lindholm finns på plats och signerar sin nya bok ”Hello cupcake!”
  • Mija, Matte och Willy från teveprogrammet Bygglov samt Anders Öfvergård – även känd som Arga snickaren – berättar om de vanligaste fällorna när man bygger.
  • Trendspanaren Stefan Nilsson om det senaste inom inredning.
  • En av tjejerna från tekniksajten Lillagumman.se pratar om nya härliga teknikprylar.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar