Nytt & Nyttigt, februari -08

Brasbakugn i täljsten, proffsigt wireräcke och smart ram för barnens teckningar är några av de nya och nyttiga saker som februari månad bjuder på.


Ny vernissage varje vecka med Li´l Davinci!

Med dessa praktiska tavelramar kan du lätt byta ut barnens teckningar och samtidigt samla dem på ett och samma ställe i ett eget galleri. Ramen öppnas på framsidan och fungerar som förvaring för de högt värderade små alstren. Den svarta träramen har en vit passepartout och finns i två storlekar från 399 kronor. För mer information se www.abcleksaker.se eller ring 08-444 90 87.

Gör-det-själv du med

Att bygga carport, altan eller bastu kan bli en enkel match också för dig – med hjälp av Skogsindustriernas nya dvd-box Bygg i trä. Dvd-samlingen finns att köpa på Woody för 149 kronor och innehåller 13 timmars snickarskola med olika byggmoment och tips på verktyg och material. För mer information kontakta Skogsindustrierna 08-762 79 68, Woody 042-38 05 50 eller www.woody.se

Putsa bort vinterdammet från rutorna utan kemikalier.

Med mikrofiberpäls och gummiskrapa gör Smart Microfiber fönsterskrapa skinande rent med hjälp av endast vatten. Teleskopskaftet och vinkeltillsatsen gör det enkelt att rengöra svåråtkomliga ställen, såsom duschkabiner. Cirkapris 149 kronor hos exempelvis Järnia och Clas Ohlsson. För mer information se www.smartmicrofiber.se eller ring 08-449 24 70.

Snabblaga läckande rör på 30 minuter

Om det fanns en Första-hjälpen-låda för villan så skulle den definitivt innehålla ett Lockmaster rörreparationskit. Snabblaga ett läckande rör istället för att se förstörelsen breda ut sig innan rörmokaren anländer. Används till vattenrör, kylsystem, toalett, luft-konditionering, swimming-pool och vattenslangar med en diameter upp till 38 millimeter. Pris 199 kronor hos Clas Ohlson. Se www.marifix.se eller ring 0430-791 33.

Japansk vägg som andas

Ecocarat är ett nytt byggmaterial från Japan som inte bara är snyggt – det absorberar fukt och dålig lukt också. Materialet, som finns i en mängd strukturer och färger, kan användas för att klä väggar eller tak. Pris cirka 700 kronor per kvadratmeter. För återförsäljare kontakta www.arma.nu eller 0586-500 26.

Rikligt med ånga med stenar på hög

Med vedeldade och elektriska bastuaggregat från IKI får du ett härligt bastuklimat. Genom att hälla vatten på den stora mängd värmelagrande stenar som omger aggregatet skapas nämligen riklig ånga och en riktigt hög luftfuktighet. Pris från 9 800 kronor. För mer information kontakta Basta! www.bastahelsingborg.com eller 070-953 57 37.

Montera ett proffsigt wireräcke helt själv

Ett snyggt räcke av wire till trappan eller altanen är något många önskar sig. Nu kan man själv montera ett wireräcke med hjälp av ett nytt system innehållande stolpar, överliggare och ett wirekit. Prisexempel 1 600 kronor per löpmeter. För mer information se www.marifix.se eller ring 0430-791 33.

Brasbakugn för matintresserade

Med denna härliga brasbakugn i täljsten från finska Tulikivi kan du kombinera effektiv uppvärmning av hemmet med att laga riktigt kulinariska måltider! Allt från bakverk, pizzor och stekar tillreds lätt och effektivt. Brasbakugnen TLU 2000/2 kan också användas som en praktisk rumsdelare mellan kök och vardagsrum, genom att bakugnens och brasugnens luckor placeras på olika sidor. Cirkapris hos Bastuspecialisten i Stockholm: 69 000 kronor exklusive montering. För mer information se www.tulikivi.com eller 00358-207 636 000.

Förvandla din fuktiga källare till boyta

Icopal Geoplex är ett smart system som fuktskyddar, isolerar och dränerar din källare så att du på ett billigt sätt kan använda utrymmet till annat än pannrum och tvättstuga. Och inte nog med det, systemet sänker samtidigt din energiförbrukning. Själva produkten består av en fuktskyddsmatta som monteras på cellplastskivor som hindrar fukten i marken att tränga in i väggen och isolerar källaren utvändigt. Cirkapris 89 kronor per kvadratmeter hos Woody. För mer information kontakta Icopal 020-45 11 00 eller se www.icopal.se

Tvätta och torka

4 påslakan, 4 lakan, 4 örngott, 4 frottéhanddukar, 4 bad-lakan, och 4 pyjamasar i ett enda svep!

Detta tvättberg på cirka 10 kilo får nämligen plats i en enda matning i ny supertvättmaskin och ny supertumlare från Bosch. Pris: Logixx10 tvättmaskin 12 990 och Logixx10 torktumlare 9 990 kronor. För mer information se www.bosch-hushall.com eller ring 08-734 12 99.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar