Se förvandlingen: Så renoverade vi med liten budget

Stora förändringar av rum behöver inte kosta en förmögenhet. Här bjuder några kreativa hemmafixare på inspirerande före och efter-bilder på sina lyckade makeovers.

renovering före efter

1. Barnrummet: Murrigt blev ljust och lekfullt

Före.

Efter. Foto: Hanna Östberg

”Vi breddade sidorna på rummet lite genom att öppna upp det till kattvinden, målade golvet ljust, satte upp väggpaneler och elementskydd. Och målade ett cirkustak!

För cirkustaket behöver man göra en noggrann uträkning: det måste vara ett jämnt antal ränder, annars möts två av samma färg när man har målat hela vägen runt. Och det funkar inte att få en halvcirkel över ett hörn om man har snedtak.

Det var pilligt, men cirkustemat blev perfekt för vår tioåring.”

Hela familjen Östbergs beskrivning av ”Hur man målar ett cirkustak” finns på Hannasanglar.se.

2. Badrummet: Från trist till ljust och modernt

Före.

Efter. Foto: Hanna Östberg

”Vårt badrum från 1993 blev uppgraderat till 2021 på ett par dagar. Vi målade först väggar, golv och tak med häftgrund. Sedan använde vi våtrumsfärg till väggar och tak, och golvfärg till golvet. Vi bytte ut det gamla handfatet och satte dit en ny blandare och kommod, och några snygga lättskötta konstväxter. Badrumsspegeln är en spegel och lampa i ett som är dimbar, med både varmt och kallt ljus.”

– Hanna och Mikael Östberg, Instagram: @hannasanglar

Läs också: Ikea-hack: Klä om stolen!

3. Badrummet: Pigga färger och mönster

Efter. Foto: Hanna Östberg

”Istället för att lägga mycket pengar på att kakla om bestämde vi oss för att måla. Den trista plastmattan tvättade vi först med T-röd för att få bort fett, och sedan strök vi på en slitstark golvfärg. Kaklet målade vi med häftgrund och sedan snickerifärg som vi bröt i en ljusgrön kulör. För att ge rummet lite wow-effekt bröt vi av med en mönstrad tapet på ena väggen, som vi satte på en stor plywoodskiva och strök över med matt klarlack. Därefter målade vi om plastbadkaret så att det matchade de korallrosa flamingorna.” 

– Hanna och Mikael Östberg, Instagram: @hannasanglar

4. Köket: Uppdaterade köksluckor

Före.
Efter. Foto: Linda Westman

”Vi plockade loss och målade alla luckor och lådfronter. Dessutom satsade vi på nya golvsocklar under skåpen och placerade dem längre ut för att få köket att kännas platsbyggt. Och så satte vi en pärlspontsskiva på köksön. Kostnad för alltihop – under fem tusen. Nu har vi fått ett ’nytt’ kök och puttat den stora renoveringen några år framåt.”

– Linda Westman, Instagram: @annlindamaria

Läs också: Från sliten bod till drömhus!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar