Ny trappa på 3 sätt

Det finns inga gränser för hur många olika sätt du kan förändra en trappa på. Kanske vill du göra en snabb förändring och dekorera trappan för en fest. Då kan du fuska och bara tejpa upp tapeten med dubbelhäftande tejp. Här har vi gjort om samma trappa i tre olika stilar med hjälp av färg, tapet och självhäftande dekorfilm.

Grafiskt dekorerad

Den svartvita, grafiska looken skapade vi med hjälp av självhäftande bokstäver. Vi klippte ut dem av dekorfilm som finns att köpa på rulle i många olika färger, mönster och strukturer. Valet av budskap är dessutom oändligt. Vill du inte göra egna bokstäver kan du köpa färdiga i olika typsnitt. Det finns även schabloner med bokstäver om du hellre vill måla dit dem. En annan idé är att använda dekorfilmen över hela sättsteget som en grafisk accent.

Maffigt målad

Så här gör du:

Trivsamt tapetserad

Tapeten längst ner på första trappsteget kommer från Midbec, Miss Print 1019, 799 kr. På steg två en gulprickig tapet från Carma, Dots nr 2000145, 549 kr. På steg tre Miss Print 1009 från Midbec, 799 kr. På fjärde trappsteget Miss Print 1032 även den från Midbec, 799 kr.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar