Nya Ikeakatalogen 2015

Årets Ikeakatalog fokuserar på sovrum och bad – rummen där varje dag börjar och slutar.


Sov- och badrum är ofta bortprioriterade när det kommer till heminredning, och det vill Ikea ändra på. I årets katalog är över en tredjedel av sov- och badrumssortimentet är helt nytt.
– En god natts sömn är ett av våra mest basala behov, och stunden i sovrum och badrum spelar en viktig roll för både att komma igång och varva ner. Det tar vi fasta på i årets Ikeakatalog, säger Cia Fritzon Gårdnäs, stf. landschef Ikea Sverige.

Sovrums- och badrumssortimentet innehåller bland annat bäddtextilier tillverkade på ett ansvarsfullt sätt, trämöbler som i produktionen genererat minimalt med spill, vattenbesparande tvättställsblandare och energisnål LED-belysning.

Mest kreativa på morgonen

Till grund för det nya sortimentet har Ikea undersökt morgonvanor i Stockholm och jämfört med sju andra storstäder i världen. Rapporten kallas Life at home och visar bland annat att de som ägnar en stund av morgonen till självreflektion upplever sig själva som lyckligare. Och att människor faktiskt är som mest kreativa på morgonen.

– Tack vare kunskap om livet hemma vet vi att människor runt om i världen drömmer om samma sak; ett större badrum – en oas – och ett behagligt sovrum. Med flexibla möbler, smarta förvaringslösningar och ett kreativt tankesätt visar Ikeakatalogen 2015 hur man kan uppnå detta, även om utrymmet är begränsat, säger Cia Fritzon Gårdnäs.

Nytt för i år!

Lyssna på Ikeakatalogen i podform. I sju avsnitt samtalar TV- och radioprofilen Kjell Eriksson med kända svenskar om heminredning och livet hemma. Lyssna på podologen här.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar