ANNONS FRÅN HORNBACH

Parkett & laminat – så hittar du rätt golv

Är du på jakt efter ett bra golv? Parkettgolv och laminatgolv har olika egenskaper och Hornbach hjälper dig att hitta golvet som passar dig bäst. Här kommer råd för parkett och laminat.


Parkett är ett naturligt, exklusivt och ädelt träslag som tål mycket. Alla typer av slitage och repor kan enkelt slipas bort. Det finns många träsorter och färgnyanser att välja bland och du kommer garanterat nästan kunna känna värmen ända in på kroppen från det vackra träslaget.

Parkettgolv tål snabba förändringar i fuktförhållanden men kräver regelbunden skötsel för att må bra.

Foto: Hornbach

Pris

Priserna för parkettgolv ligger något högre än andra golvtyper, men du kommer se resultat direkt och förstå hur viktigt det är att ha ett golv där materialet är slitstarkt och bra när allt är på plats och vardagen rullar på.

Har du redan bestämt för parkettgolv hittar du fler tips på ”Lägga parkett”. Vi visar dig hur du gör!

Olika träslag har olika egenskaper

Det är viktigt att känna till att olika träslag har olika egenskaper när det kommer till färg, hur tåliga de är och hur de reagerar mot fukt och annat. Det ligger i all träsorters natur att krympa, svälla och ändra storlek. Detta regleras av hur fuktnivån förändras över tid. Hur känsligt golvet är och hur mycket golvet tål beror på träslaget. Barrträ är ett mjukare träslag till skillnad från lövträ som är hårdare. Sedan finns det träslag någonstans däremellan som exempelvis ek, bok och körsbär.

Vill du lägga parkettgolv själv? Vi visar dig hur du gör!

Intrycket är viktigt

Trä i en och samma färgnyans ger rummet ett lugnt och stabilt intryck. Är strukturen tydlig och har träet dessutom kontraster i ådringen blir ytan mer levande och detta påverkar hela rummet. Du kommer att märka skillnad direkt.

Laminat består av olika skikt som sitter ovanpå varandra och är känsligt mot fukt. Det finns laminatgolv som ser ut på många olika sätt och det som förenar dem är att de är stabila och viker inte ner sig av att man belastar för tungt ovanpå.

Foto: Hornbach

Det blir alltmer populärt med laminatgolv med plastytor och träimitationer. De håller fortfarande en hög kvalitet och är häftiga med innovativa ytstrukturer som skänker en behaglig och naturlig atmosfär till hela rummet.

Laminat kan inte limmas fast direkt på underlaget vilket beror på att alla golv behöver plats att växa och krympa på. Det tar ett tag innan ett golv har slagit sig helt till ro.

Pris

Priserna för laminat beror främst på skillnader i fråga om kvalitet och dessa är inte lätta att se med bara ögat. Det finns laminatgolv i alla prisklasser, nyttjandeklasser och i olika kvaliteter.

Kvalitetsmärkningen och Hornbachs stjärnsystem hjälper dig att hitta rätt!

Vill du lägga laminatgolv själv hittar du instruktioner i arbetsbeskrivningarna. Vi visar dig hur du gör!

Det finns garanterat ett laminatgolv för dig

Det finns många olika laminatgolv och Hornbach har ett stort urval från kända tillverkade i olika färger, storlekar och nyanser. Du kan lägga laminat direkt som klickgolv. Smidigt, eller hur?

Ditt val av laminatgolv beror i slutändan på vad du ska använda det till. Laminatgolv i ek eller valnöt passar bra till finrummet och ett laminat med stenimitationer eller klinkerlaminat passar bra till lite trendigare rum med ny och modern inredning.

Laminat passar alla rum

Laminatgolv passar alla rum. Det enda undantaget är våtrum. Du spenderar mycket tid på golvet och därför är det klokt att välja ett golv som ger en hälsosammare inomhusmiljö. Välj ett laminatgolv med tålig yta för längre hållbarhet.

Mest lästa artiklar