Annons för frameit.se

Sätt färg på väggarna med trendig väggkonst!

Om du vill ge ditt hem en lekfull touch kan du köpa trendig väggkonst som skapar en unik dynamik i dina rum. Väggkonst i alla dess former, som affischer och tavlor med matchande ramar, sätter färg på väggarna och bidrar till en ombonad atmosfär.

Det är inte särskilt svårt att ge dina väggar ett unikt uttryck nuförtiden tack vare det stora utbudet av väggkonst. Vi delar med oss av några tips på hur du kan ge ditt hem en modern känsla med rätt trendig väggkonst!

Mindre stelt intryck med olika storlekar och ramar

Det är lätt hänt att man tar det säkra före det osäkra och hänger upp tavlor av samma storlek så att man slipper oroa sig för att det ska se rörigt ut. Men faktum är att en tavelvägg bestående av posters och tavlor i samma storlek som hänger alltför symmetriskt kan se lite krystat ut. För att skapa den där lekfulla och trendiga look som du är ute efter måste du våga vara lite mer kreativ!

För det första bör du undvika att införskaffa väggkonst enbart i en och samma storlek. Lek i stället med storlekarna och köp konst i både liggande och stående format.

För det andra har de ramar du väljer till din väggkonst också stor betydelse för helhetsintrycket. I stället för en svart träram till varje konstverk kan du leka med ditt val av ramar. Ramar för tryck kan väljas i olika material, till exempel kan du smycka väggen med en metallram, några ramar i komposit och resten i en eller två olika träfärger. Därutöver kan du välja mellan ramar med glas eller akryl beroende på din budget och stil, och även här kan du leka med alternativen för att skapa ett varierat uttryck.

Våga variera nyanserna, men håll dig till en enhetlig färgskala

För att se till att din tavelvägg ser harmonisk och inte alltför plottrig ut, försök att hålla dig till en konsekvent färgskala. Detta innebär dels att motiven i sig kan variera i olika nyanser, men att de helst ska gå i linje med varandras färgskala, dels att konsten i stort sett ska matcha resten av din inredning.

Men låt inte detta begränsa dig när du väljer väggkonst. Väggarna i svenska hem är allt som oftast vita eller åtminstone enfärgade, så att skapa ett stämningsfullt uttryck i ditt hem är oftast inget problem. En soffkudde, pläd eller bordsduk i samma färgskala som din väggkonst kan hjälpa till att balansera rummet – så du behöver inte oroa dig för mycket över att behöva matcha färgerna.

Tänk kvalitet framför kvantitet

Stilenlig väggkonst har ofta ett högt pris. Därför är det få hushåll som har råd att köpa flera tavlor och affischer till sin tavelvägg på en och samma gång. I stället för att kompromissa med kvaliteten på dina inköp rekommenderar vi därför att du utan undantag prioriterar kvalitet framför kvantitet. Det är bättre att börja med 4–5 tavlor och sedan skaffa fler när nästa lön kommer in än att köpa alla nu och behöva skära ner på kvaliteten för att du annars inte har råd.

Mest lästa artiklar