Smarta förvaringstips som ger harmoni i sovrummet

Hitta lugnet i ett sovrum med hög mysfaktor utan onödiga prylar. Här är förvaringstipsen som gör ditt sovrum snyggt, smart och mysigt!

Bild: Elfa

Hyllsystem och skjutdörrar från Elfa.

Bild:

Sidobord, 5 145 kr, Superfront (stomme Ikea).

Bild:

Klädställning, 8 600 kr, Asplund.

Bild:

Sängbord Ray, 1 995 kr, Department/Rum21.se.

Bild:

Skoförvaring, höjd 160 cm, 449 kr, Ellos.

Bild:

Väggvitrinskåp, Nornäs, 399 kr, Ikea.

Ett lugnt och harmoniskt sovrum är inte alltid helt enkelt att skapa. Kanske behöver du bättre förvaring för alla kläder, skor, böcker och andra prylar som kan göra att sovrummet känns stökigt? Kanske funderar du på fördelar med en öppen eller stängd förvaringslösning? Vi listar smarta förvaringstipsen som både ger dig ordning och reda och ett mysigt sovrum.

3 förvaringstips för sovrummet:

  • Ha så lite saker som möjligt framme. Håll golvet rent från saker, du sover sämre om du har böcker, tidningar, kläder utspridda. Det ska vara rent under och runt sängen.
  • Satsa på en hylla över sängen, där du kan ha böcker, doftljus och foton och där du kan lägga ifrån dig smycken och mobiltelefon.
  • Jobba med belysning och textilier för att höja mysfaktorn. En dimmer gör mycket för stämningen. Har du en ”stökig” hörna i sovrummet – ett skrivbord med papper och dator exempelvis – kan den döljas bakom en gardin när det är dags att sova. 

Jimmy Schönnings bästa tips för ordning och reda

Jimmy Schönning är mångsysslaren som blivit expert på inredning och styling. Här är hans tre bästa tips för ordning och reda i hemmet:

  1. Fundera över funktioner. Vad ska jag göra i det här rummet? Hur rör jag mig och vilka möbler behövs?
  2. Öppen eller stängd förvaring? En del behöver se sakerna för att inte glömma bort dem, medan andra blir tokiga på prylar som står framme och samlar damm. Vad funkar bäst i ditt hem?
  3. Var sak på sin plats. Ordna ett system, till exempel en färgkodning, och lär familjen var sakerna hör hemma.  

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar