Sovrum med plats för studier

Ett sovrum används idag sällan enbart till att sova i. Ofta måste det även fungera som arbetsrum eller som här, till studierum.

sovrum-skrivbord


Tyvärr är sovrummens storlek begränsad, vilket gör att det kan vara svårt att få med all den teknik som t ex dator, tv och stereo kräver, och som vi är så beroende av. Det gäller därför att planera väl, utan att glömma bort trivseln, och på eget sätt göra rummet personligt.

Detta förslag bygger på flexibilitet, och de flesta möblerna är på hjul. Sängens diagonala placering ger rumment en naturlig uppdelning – arbetsplats på ena sidan och musik, TV och böcker på den andra. En figurspegel, klädhängare och rottingpall tar liten plats, fåtöljen lite mer, men den är bra att sitta i när man behöver en paus.

När så här många funktioner ska samsas i ett mindre rum är det vikigt att vara återhållsam med mönster och starka kulörer. En ljus lätt färgsättning vinner i längden.

Arbetsbordet är en utsågad limfogskiva som i regel fästes på väggen, storlek och form bestämmer du. Benen kommer från möbelvaruhuset.

Sängen med stoppad hög gavel är gjord av två med kraftiga vinkeljärn hopsatta limfogskivor. Den har kraftiga hjul, varav ett har broms.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar