Succékollektionen med Stig Lindberg är tillbaka – här är nyheterna!

I höst återkommer Granits lyckade Stig Lindberg-kollektion, med nya fina produkter i sortimentet. Spana in designnyheterna här!

stig lindberg granit

I våras släppte Granit en kollektion produkter med mönster av Sveriges förmodligen mest omtyckta formgivare – Stig Lindberg. Den blev omåttligt populär och många av produkterna sålde slut på nolltid. Och nu är det alltså dags för en ny kollektion! 

Samarbetet, som bär namnet Stig L., består av flertalet produkter i hus- och hemsegmentet, bland annat kuddfodral, porslin, krukor och – något otippat – en kortlek! Även några av produkterna som lanserades i våras kommer att finnas kvar i sortimentet.

Nygamla mönster

Stig Lindbergs älskade mönster pryder många porslinskoppar, kökshanddukar och skålar i svenska hem. De säljs dyrt både på andrahandsmarknaden och i nyproduktion. I Granits kollektion får vi stifta bekantskap med flera olika mönsterdesigner. 

Stig lindberg granit diabolo

Mönstret Diabolo, som togs fram 1958 för att tryckas på plasttyger för bland annat gardiner, återuppstår hos Granit på en porslinsservis bestående av tallrikar, assietter, frukostskålar, äggkoppar och krukor. 

Läs också: 17 retroserviser som stiger i värde!

Till köket och kontoret

stig lindberg poeme d'amour

Poéme d’Amour ritade Stig 1947, och direktören för NK:s textilkammare föll pladask för mönstret. Granit-kollektionens snygga khakigröna version reproduceras här på en bricka, duk, kudde och tygservett.

stig lindberg granit salix

En av Stig Lindbergs mest älskade klassiker från 1954, Salix, trycks här på en tygkasse, frostade glas och en kökshandduk.

bamboo

Det stilistiska mönstret Bamboo (1953) återges på köksprodukter som dukar, kökshanddukar, grytlappar och pappersservetter.

stig lindberg domino

Även skrivbordet kan få sig en makeover med hjälp av ny, praktisk skrivbordsförvaring i geometriska Domino från 1954. Kommer som tidskriftssamlare och förvaringsbox. 

comedia

1958 formgav Stig Lindberg kortleken Comedia för Öbergs spelkort. Lekfulla figurer i en något nedtonad färgskala pryder korten. 

Kollektionen lanseras den 6 oktober på Granit. 

Läs också: En skattkista i köket – prylarna du inte ska slänga!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar