5 härliga tapettrender i vår

Letar du efter en fin tapet att tapetsera med där hemma? Barnrum, vardagsrum, sovrum, hall, kök – här är vårens tapettrender för alla rum.


Längtar du efter förändring där hemma? Att tapetsera om är både snabbt och effektfullt. Här är vårens härliga tapettrender. 

5 heta tapettrender i vår

1. Nordisk minimalism

I skogen finner du lugnet – så varför inte låta skogen flytta in hemma? Satsa på nordisk natur med karga tallskogar och timmer uppåt väggarna. De avskalade ljusa tapeterna skapar harmoni i rummet och låter möblerna ta plats och synas.

Passar i: Hall, kök och vardagsrum.

Vinterskog, cirka 3 320 kr/360 x 270 cm, Sandberg.

2. Romantik & nostalgi

Vi blickar tillbaka och drömmer oss bort. Nu vill vi omge oss med det klassiska och tidlösa, som snirkliga växter, stora medaljongmönster och blommor. Tänk sommarstuga, herrgård eller varför inte slott?

Passar i: Vardagsrum och sovrum.

Jordgubben ur kollektionen Jubileum, 479 kr/rulle, Boråstapeter.

3. Sagolikt

Låt väggen berätta en saga! Följ ett rådjur genom skogen fram till en bäck, förbi maskrosor och vajande palmblad. Den fantasifulle tapetserar med sagovärldar och förtrollande landskap i vår – tapeter som det inte går att se sig mätt på.

Passar i: Barnrum och sovrum. 

Hoppmosse, ur kollektionen Wonderland, 699 kr/rulle, Boråstapeter.

4. Lekfullt

Pyssel- och DIY-trenden fortsätter uppåt väggarna. Nu ska även tapeterna spegla kreativitet och humor. Grafiska mönster som rutor, cirklar och streck, eller lätt målarstänk som från vattenfärg – vad gör dig glad? Låt väggarna förstärka din personliga stil!

Passar i: Barnrum, sovrum och kontor. 

Primitive Roll, design Jaime Hayon, 589 kr/rulle, Eco wallpaper.

5. Struktur

Vänta nu, sitter det pappersflikar på väggen? Din vägg blir en snackis bland gästerna med den här strukturtapeten. Med skuggor och lager på lager-effekt upplevs väggen som tredimensionell – fast den inte är det. Tapeten blir ett spännande blickfång, men är ändå tillräckligt diskret för att funka i de flesta rum.

Passar i: Hall, kontor och kök. 

Tapet Crackle Textures ur kollektionen Nordic mood, 415 kr/kvm, Photowall.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar