Designa ditt eget duschdraperi

Har du svårt att hitta det perfekta duschdraperiet till badrummet? Designa ditt eget duschdraperi.

duschdraperi


Med en stänksäker baksida av billigt, genomskinligt duschdraperi kan favorittyget bli ett personligt duschdraperi du är ensam om.

Om du har en ovanlig färgsättning i ditt badrum, eller helt enkelt tycker att det är trist med ett vanligt standarddraperi – designa ditt eget! Med baksida av ett billigt genomskinligt plastdraperi – endast 15 kronor på Ikea – får du både stänkskydd och kan välja tyg nästan utskillningslöst. Det är klart, ett sidendraperi kanske inte är att rekommendera, men allt som ändå tål lite vatten fungerar.

Har du aldrig provat att göra hål med öljetter rekommederar jag att du provar en eller två innan du ger dig på originaltyget, det kan var lite pilligt att få det snyggt. Plastdraperiet från Ikea är 150 centimeter brett, tänk på att ditt tyg måste vara minst cirka 5 cm bredare om du ska kunna vika ut plast som skydd på sidorna också. Lycka till!

Detta behöver du:

Tyg, ungefär 2,5 meter på cirka 130 bredd bredd.
Jag har använt en färdigsydd gardinlängd från Hemtex, 250×130 cm, 499 kronor.
Plastdraperi från ikea,15 kronor.
Set med öljetter, 10 stycken, cirka 110 kronor.
Sytråd, tejp/nålar, penna, hammare.

Gör så här för att designa ditt eget duschdraperi:

1. Börja med att tejpa/nåla fast plastdraperiets överdel (där hålen för draperikrokarna sitter alltså) på baksidan av tyget.

2. Rita igenom hålen i plastdraperiet och markera för öljetthålen på tyget. Kontrollera att de kommer på samma höjd.

3. Banka fast öljetterna enligt anvisningarna på förpackningen. Prova gärna först på ett tyg vid sidan om så att du får in tekniken.

4. Sy ihop tyget och plastdraperiet upptill. Syr du på maskin blir det bäst om du har stor steglängd Var stadig på hand, plasten glider lätt.

5. Klipp plastdraperiet och tyget till önskad längd. Låt plasten vara cirka 5 cm längre än tyget för avrinningens skull. Fålla tyget.

6. För att skydda kanterna på tyget bör du vika ut överskottet av plasten på sidorna och sy eller limma fast med osynligt textillim.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar