Förändringens vind!

På samma gata i Stockholm låg inte mindre än tre skräddare. De konkurrerade naturligtvis sinsemellan – men var ändå rätt nöjda med att ligga i närheten av varandra. Alla som behövde hjälp – med att sy om någonting, laga något gammalt plagg eller vad det nu kunde vara – visste precis vart de skulle gå.

skräddare

På samma gata i Stockholm låg inte mindre än tre skräddare. De konkurrerade naturligtvis sinsemellan – men var ändå rätt nöjda med att ligga i närheten av varandra. Alla som behövde hjälp – med att sy om någonting, laga något gammalt plagg eller vad det nu kunde vara – visste precis vart de skulle gå.

Allt var alltså frid och fröjd ända tills den dagen då en av skräddarna satte upp en stor skylt i fönstret. ”Jag är Stockholms bästa skräddare”. Hoppsan! En av skräddarna hade börjat med marknadsföring och reklam. De båda andra började var för sig att planera ett smart motdrag.

Redan nästa dag satte en av dem upp en skylt i sitt fönster med texten: ”Jag är världens bästa skräddare!” Där satt den! Nu borde det bli lugnt på gatan. Det gick några dagar, men så till sist satte den tredje skräddaren upp skylten: ”Jag är den bästa skräddaren på den här gatan”.

Just det vill vi på Vi i Villa också vara – den bästa villatidningen ”på den här gatan”. Och det har vi faktiskt lyckats riktigt bra med. 2007 är helt enkelt det bästa året i Vi i Villas över femtio år långa historia. Vi har aldrig haft fler läsare och vi har inte heller någonsin haft fler annonsörer. Någonting som ju oftast hänger intimt samman.

Tack allesammans som gjorde 2007 till ett så minnesrikt år! Tack också ni över 250 000 unika besökare som tittade in på viivilla.se varje månad. Kanske besökte också någon av er Hem & Villa-mässorna? Det skulle i så fall inte alls förvåna mig eftersom de också slog alla rekord både när det gäller besökare och utställare. Många av er, cirka 20 000 stycken, deltog också i Villapanelen och svarade på frågor som gjorde oss alla mycket klokare när det gäller livet i villa. Vad är det då som gör denna framgång? Det finns många förklaringar till det. Men den viktigaste är säkert det stora förtroende vi under lång tid skaffat oss hos läsare, besökare, annonsörer och utställare. Vi är ett ovanligt komplett mediahus, som erbjuder mycket och alltid lever upp till era förväntningar.

Men inget är så bra att det inte kan bli bättre! Under hösten har vi genomfört ett spännande förnyelseprojekt här på förlaget. Resultatet av det får du se i första numret av Vi i Villa nästa år och jag vågar lova att du inte blir besviken! Du kommer naturligtvis att känna igen allt det som gör Vi i Villa till just din tidning – tipsen och idéerna, de användbara gör-det-självjobben, experternas goda råd och mycket mer. Men du kommer också att möta en ny Vi i Villa som är modernare, fräschare och vitalare.

Njut nu av månadens nummer. Och välkommen tillbaka i januari 2008. Det blir ett mycket spännande år!


Björn Vingård, skräddare


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar