Trixa med tapeter

Tapeter går att använda till så mycket mer än som klädsel till väggarna. Här är fyra roliga och enkla pyssel som piggar upp dina gamla prylar!


 

Undersköna underlägg

Glasunderlägg skyddar bordet från fula fläckar. Med tapeter ger du dina gamla slitna glasunder- lägg en snabb makeover på några minuter. Lägg underläggen på baksidan av tapeterna, markera konturerna med en penna, klipp ut och klistra fast. För extra hållbarhet kan du stryka ytan med lack.

Unikt mobilskal

Hittar du inget snyggt mobilskal att pryda din telefon med? Skapa ditt eget! Det enda du behöver är ett genom- skinligt skal och en tapet du tycker om. Lägg mobilskalet på baksidan av tapeten. Markera konturerna med en penna och klipp ut. Skär ut ett hål för kameran med kniv.

Läs mer: Så väljer du tapeter till husets alla rum

Finaste fondväggen

Detta pyssel passar dig som har ett gäng större tapetrullar till övers. Med de olikmönstrade tape- terna skapar du en snygg fondvägg. Här behöver du inte bry dig om mönster- passning. Rolla tapetklis- ter på tapetbitarna, låt svälla några minuter och sätt våderna kant i kant på väggen. För att det inte ska kännas för rörigt kan det vara bra att hålla sig till liknande färger eller mönster. Här har vi exempelvis valt tapeter i liknande stil från William Morris.

Gör tavlor av tapeterna

I stället för att köpa dyr konst till väggarna kan du knåpa ihop en tavelvägg med tapetrester. Rama in tapetbitarna eller sätt direkt på väggen – valet är ditt. Ett tips är att breda ut ett stort pappersark på golvet och gruppera tavlorna på pappret. Flytta runt ramarna tills du är nöjd med hur det ser ut. Rita runt ramarna med en penna och fäst pappret på väggen. Sätt fast spikar eller krokar där ramarna ska sitta, ta ner pappret och sätt tavlorna på plats!

Tips!

Bokstäver är en trendig inredningsdetalj. Printa ut en bokstav som du använder som mall när du målar ut konturerna på baksidan en tapet. Klipp ut och fäst på väggen!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar