Gjutjärnspannor är så tåliga att man tänker att inget kan förstöra den. Men se upp! Det finns faktiskt några saker man ska undvika om man vill att pannan ska hålla länge.
3 saker du aldrig ska göra med en gjutjärnspanna:
- Låt inte pannan stå smutsig. Rengör den direkt efter användning medan den fortfarande är varm.
- Tro det eller ej, men du ska aldrig rengöra en gjutjärnspanna med diskmedel. Rengör istället pannan med varmt vatten och en diskborste.
- Slarva inte med torkningen och undvik att blötlägga pannan för att minska risken för rost. Men oroa dig inte om pannan skulle bli lite rostig. Det går att ta bort rost!
Källa: Gjutjärnsgrytor.se
Läs också: Superknepet – så rengör du ugnsplåten!
Vill du läsa mer om recept och kök?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!