9 genialiska köksprylar du inte visste att du behövde

Vem älskar inte smarta köksprylar som underlättar matlagningen? Här är nio helt genialiska köksinnovationer du inte visste att du behövde (förrän nu).

Wifi-kaffebryggaren som har kaffet klart när du vaknar

Wifi-kaffebryggaren som har kaffet klart när du vaknar

Via en app kan du styra när du vill ha en kopp kaffe – till exempel en viss tid varje dag, varje morgon när du vaknar (inklusive väckning genom appen, som säger att kaffet är klart), eller varje gång du kommer hem. Finns snart ute på marknaden och är uppföljaren till tekokaren med samma funktion.

tekokaren
Äggstatus – direkt i mobilen

Äggstatus – direkt i mobilen

Du kommer aldrig mer att ha slut på ägg, eftersom den här äggbehållaren är kopplad till din mobiltelefon och du enkelt kan kolla hur många ägg som finns kvar. Via LED-belysning kan du också snabbt få koll på vilket ägg som är äldst. Går att köpa.

Går att köpa
Aldrig mer hårt smör…

Aldrig mer hårt smör…

Ni vet det där irriterande problemet när smöret är så hårt att smörgåsen går sönder när man brer? Den här smörkniven är lösningen. Den leder nämligen värme från din kroppsvärme på bara några sekunder, vilket gör det enkelt att bre ut smöret.

smörkniven
Laga gourmetmat med mobilen

Laga gourmetmat med mobilen

Lyckas du alltid översteka kycklingen så att den blir torr och trist? Eller blir köttet aldrig riktigt som du vill ha det? Mellow är maskinen som tillagar maten helt perfekt (du kan förstås ställa in exakt hur du vill ha det också) – till och med när du inte är hemma. Du kan till exempel stoppa ner lax i den innan du går hemifrån på morgonen och sedan ställer du via mobilen in när du vill att maten ska vara färdig. Maskinen håller råvarorna fräscha hela dagen till det är dags att börja tillaga, och när du kommer hem är maten färdig!

Mellow

Välmående blommor utan gröna fingrar

Smarta krukan Parrot Pot har inbyggda sensoner som känner av jordens fuktighet och hur mycket solljus din krukväxt får. Den innehåller en tvåliterstank med vatten som den sedan, efter noga mätningar och analyser som du kan se i din app, portionerar ut i rätt mängder när det behövs. När vattnet börjar ta slut går den in i sparläge tills du fyller på vatten, och det finns dessutom en variant som kan vattna dina blommor i upp till 3 veckor (Parrot H20). Lanseras under året.

Perfekta mått – varje gång

Perfekta mått – varje gång

Ni vet det där lätta skakandet för att få bort överflödigt mjöl i decilitermåttet, eller skrapandet mot burkens kant för att få fram den exakt rätta mängden i måttet? Glöm det, med de här smarta måtten med skrapfunktion i ett enkelt tryck blir kakan (förhoppningsvis) perfekt varje gång. Finns att köpa.

Finns att köpa
En drinkmaskin med 300 olika drinkar

En drinkmaskin med 300 olika drinkar

Bästa partyprylen: en smart drinkmaskin som på bara fem sekunder levererar den drink du vill ha – bland de 300 som finns att välja mellan. Går att justera önskade mängder på ingredienserna.

drinkmaskin

En dubbelugn lika stor som en vanlig

Samsung presenterade nyligen den här smarta ugnen (Flex Duo Dual Door Oven) – som löser problemet med att ha två olika maträtter i ugnen på samma gång när de dessutom behöver tillagas i olika temperaturer. Detta genom att du kan dela av ugnen vid behov. Ska du bara tillaga en rätt kan du även enbart använda ena halvan av ugnen, så att den drar 30 % mindre energi.

Smarta alternativet till plastfolie

Smarta alternativet till plastfolie

Slipp krånglet med plastfolie och använd det här smarta gummiskyddet för att täcka och förvara mat. Går att stretcha ut till önskad storlek, och till och med användas som lock på bunkar – och den är dessutom ekovänlig eftersom den går att återanvända (och är BPA-fri).

gummiskyddet

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar