Rymligare kök

Vad ger rymd åt köket? Större fönster och högt till tak - här visar Ingald Andersson vad du själv kan göra...

Red cottage on the swedish countryside.

Ett kök är inte enbart en fråga om praktiska lösningar. Atmosfären är minst lika viktig. Mycket fönster som ger rymt och får kontakt med trädgården betyder kanske mer än mängden av förvaringsmöjligheter. Mer rymd och luft var mottot för ombyggnaden av det här 60-talsköket. Valet var inte svårt, då man var ganska trött på alla skåp fulla med köksprylar och arvegods som aldrig kom till användning. Det mesta blev nytt, i taket och på väggarna vitmålad panel och på golvet rustika klinker.

Frånvaron av väggskåp vid spisen öppnar och ger rymd. Lilla ”barbordet” är arbetsyta och frukost – fikaplats. Det grunda vägghängda vitrinskåpet för porslin tar liten plats och är praktiskt placerat nära matbordet. Glaspartiet öppnar upp mot trädgården och gör matplatsen ljus och luftig.

Valet av material är viktigt för helheten, färger och material sak tala samma språk och ljusa ytor ge rymd. Färgsättningen är därför vit, med undantag av den lätta färgen på snickerierna och det gamla kaklet, som kompetteras med en bård och vitt kakel i diagonalsättning.

60-talsköket med förvaringsskåp, som stjäl mycket rymd och yta.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!
Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar