Syrligt värre! Allt du behöver veta om citrusfrukter

Går det att städa med citrusfrukter och vilka syrliga efterrätt kan man baka? Här är allt du behöver veta om de sura frukterna!

Citrusfrukter

Älskar du apelsiner, syrliga maträtter och drömmer om att städa huset helt giftfritt? Här har vi samlat ihop städtips och recept med ingredienser som citron, grapefrukt och apelsin! För visste du till exempel att citroner är perfekta att ha till hands när det är dags att städa badrummet? Och att samma ingrediens gör sig extra god i en söt kaka med maränger? Läs våra tips längre ner!

Citrusfrukter – nyttigt och gott

Vanliga sorter av citrusfrukter är apelsin, citron, grapefrukt, yuzu, lime, småcitrus (clementin, satsumas och tangerin) och pomelo. Citrusfrukter är inte bara goda att äta, de innehåller även massvis med C-vitamin! Enligt Livsmedelsverket får en vuxen person i sig dagsbehovet av C-vitamin genom att till exempel äta en stor apelsin.   

Sött med citrus! Här är efterrätter med citrus

Foto: Lina Eidenberg Adamo

Vill du baka något sött men syrligt? Vad sägs om en ljuvlig citronkaka med maräng på toppen? Vi har flera olika recept att testa!

  1. Marängsöt citronkaka 
  2. Crème brûlée med citron
  3. Apelsinmarängpaj
  4. Citronpannacotta med lakritsspegel

Städa med citron – klassiskt husmorstips 

Älskar du husmorstips? Det gör vi på redaktionen också! Vill du städa giftfritt och helt utan kemikalier kan du testa att städa huset med citroner. Du kan till exempel skippa flaskan med det starka rengöringsmedlet och istället göra rent köksbordet med en sprayflaska med vatten och citron. Här kan du läsa mer om det smarta citronknepet

Ett annat tips väl värt att använda dig av när det är dags att göra rent badrummet är att göra en egen badrumsspray med bland annat citron och en skvätt såpa! Här hittar du hela receptet!

Lycka till! 

Läs också: Geniala knepet – så skalar du apelsiner utan kladd


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar