Dags att storstäda? Börja städa det här rummet!

Vill du ta dig igenom storstädningen snabbt och enkelt? Då är det här det rum du ska börja städa!

Spara det bästa till sist

Om du är den typ som sparar det bästa till sist, kommer du definitivt att gilla den här städrutinen. Det handlar om att spara det bästa till sist helt enkelt! Eller med andra ord: att börja med det värsta.

Tanken är att om du får det värsta städjobbet ur vägen först, kommer du att känna dig mer motiverad att fortsätta med resten av huset därefter.

Här börjar du: kök eller badrum

Börja med det utrymme som du tycker är mest jobbigt att sätta igång med.

Enligt Apartment Therapys läsare tycker många att köket och badrummet är de värsta rummen – och ja, vi ser helt klart logiken i det. Det är just dessa rum som kräver en hel del svett och ansträngning. Det här är utrymmen som både är mer tidskrävande och fysiskt svåra att rengöra. Dessutom finns det många olika ytor och material som kräver olika rengöringstekniker och rengöringsmedel.

Läs också: 10 saker gäster alltid lägger märke till i ditt hem! 

En tidsvinst

En annan anledning till att du bör börja med det jobbiga först, är att tiden ofta kan vara knapp. Om du börjar med det värsta och vanligtvis mest tidskrävande rummet, kommer du snabbt att kunna beta av resten när det passar. Kanske dagen efter om du har en lucka? 

Av hygieniska skäl

Badrummet och köket är också ett av de mest bakterie- och hygienkänsliga rummen i hemmet, vilket kräver regelbunden rengöring. Om det är bråttom är det därför en bra idé att börja här, eftersom dessa i synnerhet kräver en regelbunden och grundlig rengöring!

Källa: Apartmenttherapy.com


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar