Hejdå bruna bananer – här är enkla knepen!

Trött på att bananerna blir bruna så fort? Det här är det rätta sättet att förvara bananer på!

Bananer, bananer, bananer. Den enkla frukten att ha i handväskan när blodsockret dippar, den kladdfria och praktiska frukten när det är mellisdags för barnen, och den perfekta ingrediensen i en god, krämig smoothie. 

Men fy vad tråkigt det är de gångerna bananerna blir bruna fort. Varför blir de bruna så fort ibland kan man undra? Jo, många gånger beror det på att du förvarar bananerna fel, helt enkelt. 

Läs också: Bästa husmorsknepen för att slippa bananflugor!

Slipp bruna bananer – här är knepen

  • Förvara dina bananer svalt och mörkt! Det här är det enklaste knepet om du vill hålla bananerna fräscha länge.
  • Ett annat tips är att linda stamänden med plastfolie. När bananer mognar släpper de ifrån sig etylengas. Det här gör dem bruna snabbare. Om du håller tätt runt stammen frigörs mindre gas, vilket saktar ner mognadsprocessen!

Se upp! Så här ska du absolut inte förvara bananerna

  • Förvara inte bananer i plastpåsar! Bananer gillar inte värme och fukt. 
  • Förvara inte bananer bredvid annan frukt. Det påskyndar mognadsprocessen. 
Läs också: 10 saker du inte ska förvara i kylskåpet!

Bananer i kylskåpet? 

Men hur är det nu med bananer i kylskåpet? Är det okej att förvara dem där? Ja, såklart! Att ha bananer i kylskåpet håller dem fräscha i flera dagar, men däremot kan skalet bli brunt fort då kylan påverkar skalet. Så det kanske inte är den optimala förvaringen om dina barn till exempel är känsliga för bananer med brunt, mörkt skal… 

Källa: Dole.com, Mathem.se


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar