
I Vi i Villa 2/98 visade vi hur man kan göra om ett 60-talskök med mycket förvaring och bänkyta typiskt för den tiden till ett betydligt rymligare och ljusare. Här tar vi en extra titt på en av de viktigaste delarna.
Att välja proffsigare och färre köksprylar underlättar slopandet av en hel del förvaring. Har barnen flyttat hemifrån blir det hela också enklare.
Nu är det dags att satsa på kvalité i material och utförande. Valet av köksskåp, maskiner, kakel, panel m m är viktigt för helheten. Men viktigast är ändå matplatsen. Att njuta en härlig måltid länge blir inte sämre av att omgivningen är rätt. Som här med stort glasparti mot trädgården, braskamin och vackra funktionella möbler.

Planerna visar köket före och efter ombyggnaden. Det långa matbordets massiva teakskiva blir två med hjälp från en snickeriverkstad. Smeden fixar nya metallben i en färg som matchar barstolar och bordslampa. Blir gästerna fler är det bra med en större bordsskiva i limfog.