Skapa en personlig bricka

Vid uppvaktning på sängen, lata söndagsmorgnar på samma plats eller för transporter mellan kök och tevesoffa. En fin bricka kan man använda till mycket. Här får du tips om hur du skapar en personlig bricka.

<!-- title -->.

Varje gång det är dags att fika påminns vi om det härliga skymningsfisket i somras. Det tog inte mer än en timme (exklusive färgens torktid) att göra den personliga brickan. Färgen är Beckers Syntem Aqua, grå 553
Idén att förse standardbrickan med en egen bild fick när jag gick igenom foton från semestern. Några bilder väckte så fina minnen att jag inte bara ville sätta in dem i albumet, jag ville titta på dem ofta! Men väggarna är redan ganska fulla så det gällde att hitta på något nytt. Det blev en bricka, och jag gjorde två stycken av bara farten. En med en härlig fiskebild från i somras och en med sommarblommor som verkligen piggar upp i höstmörkret.

För att göra det enkelt för mig utgick jag från en färdig, lackad träbricka ”Klack”, 69 kronor på ikea. Till blombrickan har jag kört ut bilderna på A4a fotopapper på min vanliga, enkla skrivare, den stora bilden är i A3 format. Det kan du få hjälp med till exempel på ett kopieringsställe eller i fotoaffären.

Du behöver för att skapa en personlig bricka:

Bricka (”Klack” från Ikea. 69 kr). Bild/bilder, här cirka
40 kr. Akrylplastglaset tog jag från en ikearam, ”Ram” 50×70 cm 39 kronor. Karlssons Klister, spraylim/limstift samt mattkniv. Ev. sandpapper och lackfärg.

Gör så här

Skriv ut en bild, (eller gör ett collage av till exempel vykort, tidningsutklipp, tapeterstuvar…) Måla eventuellt trädetaljerna på brickan – sandpappra lätt innan och låt torka.

Skär till akrylplasten i storlek 51,3 x 32,3 centimeter.(Kontrollmät gärna, måtten kan skilja sig lite) Använd en kraftig mattkniv.

Limma fast bilden/bilderna. Jag använde spraylim, men ett tunt lager med limstift i hörnen fungerar också. Kontrollera att allt är rakt.

Limma fast akrylglasskivan med en tunn sträng Karlssons Klister längs kanterna. Kontrollera noga att ingen smuts kommer mellan. (Blås rent med hårtork!). Klart!


Collage blir fint även när du har mindre bilder.

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar