Idéer för ditt nya kök

Ofta är det de genomtänkta detaljerna som ger köket det lilla extra. Här bjuder vi på inspiration till annorlunda lösningar för dig som funderar på nytt kök.


Det kostar inte mer att bygga ett s k modulkök med separata enheter för matlagning, disk och beredning.

Tre sätt att låta köksskåpen möta govet: Hjul, sockel eller metallben. 

Bänkskivor för olika tillfällen

Blanda gärna bänkskivematerialen i köket. Lägg t ex granit vid våta och varma ytor och trä på övriga. Diskbänk monterad i svart granit. Exklusivt och praktiskt. Detaljlösning, där två olika bänkskivor möts. Kantlisten i samma ekutförande knyter ihop inredningen.

Materialval och belysning – viktigt för trivseln i köket.

Glöm inte att planera för belysning i ditt nya kök. Det skapar både stämning och rätt arbetsljus. Satsa på öppen förfaring. Här skåpstommar av trämönstrad Melamin, billigare än fanerade skåp och lika snyggt. Förvaring på hyllor istället för väggskåp gör köket ungt, luftigt och fräscht. Spotlight under vägghyllan. Dekorativt och praktiskt. Här med s k förhöjningsring, så slipper du fälla in belysningen. Diskho av porslin och nostalgisk tvågreppsblandare understryker den lantliga karaktären i köket.

Genomtänkta detaljer förbättrar funktionen.

Får du inte plats med en ”ö” i köket? Satsa på en huggkubb. Den blir både extra arbetsyta och serveringsvagn. Ett snyggt trägolv höjer kvalitetskänslan och knyter ihop inredningen.

 

Söker du köpinformation, klicka här för att komma till Vi i Villas Köpguide!
Söker du hantverkare, klicka här för att komma till Vi i Villas hantverksguide!

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar