Panik! Kaffefiltren är slut – här är räddningen

Kaffedrickare? Då vet du paniken som uppstår om kaffefiltret är slut. Men oroa dig inte, det går att lösa! Här är knepen!

slut på kaffefilter

Vi vet alla känslan som uppstår när kaffefiltret är slut. Fullständig panik! Men det finns andra saker i hemmet som du kan använda för att brygga ditt kaffe. Här är tre saker du kan använda:

1. Hushållspapper!

Det enklaste du kan ersätta filtret med är hushållspapper. Forma hushållspappret så att det passar din kaffefilterhållare. Sedan är det bara att brygga ditt kaffe precis som vanligt. Fungerar inte exakt lika bra som vanligt kaffefilter (och kan lämna en liten eftersmak av papper i munnen). Men, kaffestunden är räddad och du får din kaffedos. 

2. Använd tyg som filter

Ett annat knep är att använda en kökshandduk eller tygbit du inte är rädd om, som kaffefilter. 

3.  Drick kaffe som en cowboy! 

Eller så struntar du i kaffebryggaren helt och dricker kaffe som en cowboy. Koka upp vatten i en kastrull, och blanda sedan i lite malt kaffe i vattnet. Rör runt och vänta sedan i cirka 5–10 minuter. Häll sedan försiktigt ner vätskan i en kaffemugg, se till att kaffet stannar kvar på botten. Njut! 

Läs också: Har du alltid använt kaffefilter fel?

Det bästa kaffetipset 

Och ett sista tips till dig som upplevt stressen där även kaffet är HELT slut (vi vet – fruktansvärt): Ha alltid en förpackning med snabbkaffe hemma. Vi lovar, det kommer att komma en dag när du behöver det och då kommer du tacka dig själv för din proffsiga framförhållning. 

Källa: Coffeehow.co, Allas.se

Vill du läsa mer om recept och kök?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev – det är gratis!
Anmäl dig här!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar