Premiär: Veckans vintips!

Stefan Saidac på Vinbetyget.se tipsar om de bästa vinerna just nu! Du hittar nya vintips varje vecka. 


Hej Stefan Saidac, som ligger bakom tjänsten vinbetyget.se. Berätta!

– Jag tyckte att det var knepigt att välja vin till helgen. Jag vankade mellan hyllorna på Systembolaget, läste på etiketter och flaskor men blev inte inte så mycket klokare. Omringad av tusentals viner, undrade jag vilka som var bäst: Tre röda viner, alla för 100 kr
och från samma region i Italien – vilket ska jag välja? Inne på Systemet verkade många undra samma sak. Vinrecensionerna från tidningarna har man ju inte bakfickan. Då föddes en idé: Samla ihop aktuella vinbetyg. Räkna ut vilka viner som får flest och högst
betyg. Och lägga upp resultaten på en webbsida som döptes till Vinbetyget.

Måste man ha bra koll på vin för att nyttja tjänsten?

– Tvärtom. Vinerna rankas på topplistor som är enkla att följa. Rankingen bygger på vinbetyg från tidningarna. Alla 170 topplistade viner har en ruta med aktuella betyg. Vi säljer inte viner utan tipsar om de bästa och mest prisvärda vinerna på Systembolaget.

Kostar det något?

Vinbetyget.se är gratis att använda. Det är ingen app utan en webbsida för datorn och mobilen. Många använder Vinbetyget i mobilen och sparar sidan som en mobilapp.

Missa inte: Bästa vinerna till julens alla rätter! 

Du kommer även att tipsa om vin här på viivilla.se. Vad kan vi förvänta oss?

– Tips på prisvärda viner som fått högsta betyg i tidningarna. Viner från 60 kronor och uppåt, från både Gamla och Nya vinvärlden: Röda & vita viner, rosé, champagne, mousserande som cava, crémant och prosecco. Även ekologiska viner och boxviner. Även om jag gillar att laga mat, har bland annat skrivit boken Kockarnas Knep, kan det vara kul att låta vinet styra valet av middag. Jag hoppas framför allt att vintipsen i Vi i Villa gör det enklare att hitta bra viner och att kombinera mat & vin.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar