Recept kanelbullesockerkaka
175 g smör
2 1/2 dl strösocker
2 ägg
3 dl crème fraiche
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 msk bakpulver
1 krm salt
Fyllning sockerblandning:
1 dl strösocker
1 1/2 matsked kanel
1 1/2 matsked mortlade kardemummakärnor
Så gör du:
1. Sätt ugnen på 175 grader
2. Smält smöret och lägg i sockret.
3. Blanda ner äggen ett och ett, och därefter créme fraichen.
4. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål och blanda med resten av smeten.
5. Blanda samman socker, kanel och kardemumma
6. Smöra en sockerkaksform och lägg i ströbröd
7. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av sockerblandningen
8. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande sockerblandning.
Till sist duttar du över 2 msk smör.
9. Kakan ska gräddas i 45-60 min.
Testa en glutenfri variant!
Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och köp ett glutenfritt ströbröd.
Tips: För ett extra fint resultat – pudra sockerkakan med florsocker när kakan svalnat.