Recept på kanelbullesockerkaka

Gillar du sockerkaka? Då kommer du älska kanelbullesockerkaka. Här är receptet på kakan som kommer göra succé till fikastunden.


Recept kanelbullesockerkaka

175 g smör

2 1/2 dl strösocker

2 ägg

3 dl crème fraiche

4 1/2 dl vetemjöl

2 tsk vaniljsocker

1 msk bakpulver

1 krm salt

Fyllning sockerblandning:

1 dl strösocker

1 1/2 matsked kanel

1 1/2 matsked mortlade kardemummakärnor

Så gör du:

1. Sätt ugnen på 175 grader

2. Smält smöret och lägg i sockret.

3. Blanda ner äggen ett och ett, och därefter créme fraichen.

4. Rör samman de torra ingredienserna i en separat skål och blanda med resten av smeten.

5. Blanda samman socker, kanel och kardemumma

6. Smöra en sockerkaksform och lägg i ströbröd

7. Häll i hälften av smeten, strö sedan över hälften av sockerblandningen

8. Fyll på med resten av smeten och strö över resterande sockerblandning.
Till sist duttar du över 2 msk smör.

9. Kakan ska gräddas i 45-60 min.

Testa en glutenfri variant!
Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix och köp ett glutenfritt ströbröd.

Tips: För ett extra fint resultat – pudra sockerkakan med florsocker när kakan svalnat.

Vi i villa tipsar dig

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar