Godaste ischokladen någonsin

Ischoklad är superenkelt att göra själv och det blir extra gott med lime, pepparmint eller kaffe. Här är Pernilla Wahlgrens goda recept på en av julens mest älskade klassiker.


Recept ur ”Pernillas julgodis” (Semic förlag).

Ischoklad

Ca 40 stycken

Du behöver:

100 g kokosfett

200 g mörk choklad av god kvalitet

Eventuell smaksättning:

1 tsk rivet apelsinskal

några droppar pepparmintarom

½ tsk malen kardemumma

1 tsk snabbkaffe

Eventuell garnering:

russin, hackade nötter, syltade apelsinskal, puffat ris, minimarshmallows, chokladkaffebönor

Gör så här:

1. Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme. Dra åt sidan.

2. Hacka chokladen fint och rör ner i det varma kokosfettet. Rör tills chokladen smält.

3. Värm något på ytterst svag värme, om det behövs, rör hela tiden.

4. Tillsätt eventuell smaksättning, blanda väl.

5. Häll upp i ischokladformar och garnera med något gott, om du vill. Låt chokladen stelna något först så att inte garneringen sjunker till botten.

6. Låt stelna och förvara svalt i en burk med lock.

Vit ischoklad med lime

Du behöver:

100 g kokosfett

200 g vit choklad

rivet skal från 2 lime

Gör så här:

1. Smält kokosfettet i en kastrull på svag värme. Dra åt sidan.

2. Hacka chokladen fint och rör ner i det varma

kokosfettet. Rör tills chokladen smält.

3. Värm något på ytterst svag värme, om det behövs, rör hela tiden.

4. Tillsätt det rivna limeskalet. Spara lite att garnera ischokladen med.

5. Häll upp i ischokladformar och strö det sparade limeskalet över.

6. Låt stelna och förvara i en burk med lock.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar