Jultryffel med kardemumma
(20–25 stycken) Du behöver:
- 1 dl vispgrädde
- 215 g mjölkchoklad
- 0,5 tsk kardemumma-kärnor
- 200 g mjölkchoklad eller mörk choklad till doppning
- Till dekoration: Strösselpärlor, smulade pepparkakor eller kakaopulver
Gör så här:
- Koka upp kryddorna tillsammans med grädde i en liten kastrull. Låt det stå och dra i 15 minuter så att kryddsmaken utvecklas.
- Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
- Koka upp grädden på nytt så att du ser att den bubblar ordentligt.
- Häll den heta blandningen över chokladen genom en sil och rör tills all choklad har smält.
- Låt tryffelsmeten stelna i kylen i ca 1,5 timme.
- Rulla små tryffelkulor och låt dem stelna i kylen i 20 minuter.
- Mät upp choklad och smält i mikrovågsugn i 20 sekunder, ta sedan ut och rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad är smält.
- Doppa tryffelkulorna i chokladen och dekorera med pärlor, eller sikta kakaopuler över.
- Låt stelna och förvara i kylskåp. Hållbarhet ca tio dagar.
Vill du läsa fler artiklar som den här?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!