Julens godaste tryfflar

Choklad och ­kardemumma är en fantastisk kombination – som i dessa bjudvänliga tryfflar. Hitta det oslagbara receptet här.


Jultryffel med kardemumma

(20–25 stycken) Du behöver: 

  • 1 dl vispgrädde
  • 215 g mjölkchoklad
  • 0,5 tsk kardemumma-kärnor
  • 200 g mjölkchoklad eller mörk choklad till doppning
  • Till dekoration: Strösselpärlor, smulade pepparkakor eller kakaopulver 

Gör så här:

  1. Koka upp kryddorna tillsammans med grädde i en liten kastrull. Låt det stå och dra i 15 minuter så att kryddsmaken utvecklas.
  2. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
  3. Koka upp grädden på nytt så att du ser att den bubblar ordentligt.
  4. Häll den heta blandningen över chokladen genom en sil och rör tills all choklad har smält.
  5. Låt tryffelsmeten stelna i kylen i ca 1,5 timme.
  6. Rulla små tryffelkulor och låt dem stelna i kylen i 20 minuter.
  7. Mät upp choklad och smält i mikrovågsugn i 20 sekunder, ta sedan ut och rör om. Upprepa flera gånger tills all choklad är smält.
  8. Doppa tryffelkulorna i chokladen och dekorera med pärlor, eller sikta kakaopuler över.
  9. Låt stelna och förvara i kylskåp. Hållbarhet ca tio dagar. 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar