3 fyndviner för januari!

Tomt på kontot efter julhelgerna? Här kommer sommelier Maria Toréns tips på tre goda budgetviner. Det behöver inte kosta skjortan att dricka gott vin!

goda budgetviner för januari

Vitt vin till rätter med asiatisk touch

Leth Riesling Selection
Art nr: 2581, 101 kr

Leth är ett österrikiskt vitt vin med frisk och fruktig smak med inslag av gula äpplen, päron och citrusskal. Viner gjorda på druvan riesling passar bra till rätter med hetta, t ex vitlök, ingefära och soja. Satsa på en vegetarisk nudelrätt eller välj en klassisk fiskgryta. 

Fynd från Portugal

Segredos de São Miguel
Art nr: 2603, 96 kr 

Ekologiskt rött vin från södra Portugal gjord på 50 procent aragonez, Portugals namn på druvan tempranillo. Här får du ett fruktigt vin med inslag av fat, björnbär, hallon och peppar. Panerade aubergineskivor som efter stekning gratineras med kopiösa mängder riven parmesan blir en perfekt match.

Nya röda husvinet?

Rubesco Lungarotti

Art nr 2942, 117 kr
Från Umbrien i centrala Italien kommer detta fruktiga allround-vin på druvorna sangiovese och colorino. I glaset får du mörka bär, körsbär och plommon som tillsammans med kryddighet och lite fattoner ger ett härligt vin. Duka fram charkbrickan eller satsa på en lasagne som fått bubbla länge i ugnen. 

Om Maria Torén

Maria Torén är en populär sommelier med passion för smaker, dofter och att njuta av det goda i livet. Hon gör det krångliga med vinprovning enkelt. Följ henne på instagram @sommelier_maria där hon bjuder på live-vinprovningar på fredagar och delar med sig av sina favoriter.

Läs också: Gott och bubbligt i glaset – här är 5 vintips


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar