Baconlindade färsspett och fyllda champinjoner
4 portioner
Du behöver:
- 500 g nötfärs
- 2 msk barbecuesås (till exempel Heinz)
- 2 tsk salt
- ½ tsk svartpeppar
- 1 paket bacon
Fyllda champinjoner:
- 8-10 champinjoner
- 100 g valfri färskost
Gör så här:
1. Lägg 8 spett av trä i blöt i 15 minuter eller använd metallspett.
2. Blanda nötfärs och barbecuesås, salta och peppra och låt sedan smeten stå kallt i kylen i cirka 1 timme.
3. Forma färsen runt grillspetten och vira sedan bacon runt om.
Lägg färsspetten på grillen, vänd dem då och då så att de får färg runt om.
4. Fyllda champinjoner: Tvätta champinjonerna och bryt loss foten. Fyll hålet med färskost, helst någon smaksatt variant. Lägg svampen på grillen och låt den bli lite sotad samtidigt som osten smälter.