Att baka bröd i långpanna är väldigt smidigt, och det här receptet ger ett otroligt saftigt, gott och mjukt bröd. Frallorna får lite extra finess genom fröna på toppen och att skäras i trekanter. Baka och njut!
Trekantsfrallor – saftigt bröd i långpanna
Du behöver:
(16 frallor)
- 50 g jäst
- 6 dl vatten, fingervarmt
- 2 tsk salt
- 4 msk ljus sirap
- 50 g smör, rumsvarmt
- 13–14 dl rågsikt eller vetemjöl
Garnering:
- 1 ägg
- sesamfrön
- solroskärnor
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vätskan och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Tryck ut den i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Dela degen i trekantiga bitar med en degskrapa eller kniv.
5. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna i formen.
Läs också: Nygräddade scones – underbart gott
