Baka bröd i långpanna – prova dessa saftiga trekantsfrallor

Vem älskar inte ett rykande färskt bröd? Dessa snygga frallor är perfekta till soppan, utflykten eller en lyxig helgfrukost.

bröd i långpanna

Att baka bröd i långpanna är väldigt smidigt, och det här receptet ger ett otroligt saftigt, gott och mjukt bröd. Frallorna får lite extra finess genom fröna på toppen och att skäras i trekanter. Baka och njut!

Trekantsfrallor – saftigt bröd i långpanna

Du behöver:

(16 frallor)

  • 50 g jäst
  • 6 dl vatten, fingervarmt 
  • 2 tsk salt
  • 4 msk ljus sirap
  • 50 g smör, rumsvarmt
  • 13–14 dl rågsikt eller vetemjöl

Garnering:

  • 1 ägg
  • sesamfrön
  • solroskärnor

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vätskan och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, sirap, smör och rågsikt, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.

3. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Tryck ut den i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.

4. Dela degen i trekantiga bitar med en degskrapa eller kniv.

5. Pensla brödet med uppvispat ägg och strö över valfria frön. Låt degen jäsa i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt det svalna i formen.

Läs också: Nygräddade scones – underbart gott

bröd i långpanna
Receptet är hämtat ur boken ”Lindas baka i långpanna” av Linda Andersson (Semic, 2021). Här hittar du massvis av bakverk och bröd i långpanna.

Läs också: Så bakar du en god filmjölkslimpa – brödet som inte behöver jäsa!


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar