Baka Tareq Taylors godaste kanelbullar!

Kanelbullar är kanske det godaste fikat som finns! Här bjuder TV-kocken Tareq Taylor på sitt bästa bullrecept – mums!
kanelbullar tareq taylor

TV-kocken och kokboksförfattaren Tareq Taylor bjussar på underbart goda kanelbullar. Det speciella med receptet är att bullarna kalljäses, och dessutom inte innehåller mjölk. Det gör bullarna mer rustika, smörsmaken blir tydligare – och bullarna godare!

Foto: F&H Group

Kanelbullar (16–20 st)

Du behöver:

Vetedeg till kanelbullar:

 • 50 g jäst
 • 2 dl socker
 • 5 dl kallt vatten
 • 1 msk kardemummakärnor – grovt krossade
 • 2 ägg
 • 1 kg ekologiskt vetemjöl special (ca 17,5 dl)
 • 200 g smör – mjukt
 • 2 tsk salt

Kanelbullar:

 • 1 sats vetedeg (se ovan)
 • Ca 150 g smör (rumstempererat)
 • Ca 2 dl strösocker
 • Ca 2 msk mald kanel
 • 1–2 ägg
 • pärlsocker
tareq taylor kanelbullar
Foto: F&H Group

Gör så här:

Vetedeg till kanelbullar:

 1. Lös upp jäst och socker i kallt vatten och tillsätt kardemummakärnor och ägg. Vispa samman ingredienserna och tillsätt sedan mjölet. Knåda samman i degblandare på låg hastighet i ca 6 min.
 2. Tillsätt smör ca 1 msk i taget och låt det arbetas in i degen. Tillsätt salt och öka hastigheten på degblandaren. Knåda ytterligare 5 minuter.
 3. Lägg degen i en bunke och täck över med plastfilm. Kalljäs degen i kyl, gärna över natten eller ca 8–12 timmar.
 4. Lägg upp den kalla degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt med degen innan den hinner bli rumsvarm. Eftersom det är mycket smör i degen så blir den mjuk och svårarbetad när den hinner bli varm.

Kanelbullar:

 1. Värm ugnen till 240 grader varmluft.
 2. Kavla ut degen till en ca 5 mm tjock platta. Bred generöst med smör, strö över rejält med socker och pudra på med massa av mald kanel. Rulla ihop till en rulle.
 3. Skär ut kanelbullar. Lägg på en plåt och täck över med en ren handduk. Låt jäsa till dubbel storlek och pensla sedan uppvispat ägg och toppa med pärlsocker.
 4. Grädda bullar i ugnen i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Läs också: Tareq Taylor: ”Mat ska vara enkelt!”

TV: Redaktionens bästa klipp!
ANNONSSAMARBETE MED SKELLEFTEÅ KRAFT

Funderar du på laddbox? Så enkelt laddar du bilen hemma!

Har du en elbil, eller funderar på att skaffa? Då kan det vara dags att fundera på att installera en laddbox där hemma. Med en laddbox laddar du elbilen snabbt och säkert – och ser till att den alltid är fulladdad när du ska ut och köra!

Elbilar blir allt mer populärt och fler och fler väljer att skaffa en. Då uppstår också ett behov av att ladda hemma – med en laddbox är det precis det du kan göra. En laddbox passar till alla hus och kostar allt från ca 6 000 kr till 14 000 kr, beroende på fabrikat och tillval. Och fördelarna är många.

– Ungefär 90 procent av all laddning sker hemma, så det är en fördel att kunna ladda tryggt, säkert och ha möjlighet att kunna använda smart styrning för att optimera laddningen, säger Daniel Degerman, teknisk säljare på Skellefteå Kraft.

Daniel Degerman på Skellefteå Kraft.

I stort sett alla laddboxar på marknaden är kompatibla med alla elbilar och många har likvärdiga funktioner.

– Det kan vara bra att kolla upp vad som ingår i den box du funderar på, i vissa boxar ingår inte laddkabel till exempel. 

Brandfarligt att ladda i vanliga uttag

Något som är viktigt att tänka på är att du inte ska ladda direkt i vanliga eluttag. 

– Ett vanligt 230 volts-uttag är testat och godkänt för kontinuerlig belastning i en timme. Laddar man längre än så använder man inte sin elanläggning på ett korrekt sätt, vilket medför ökade brandrisker. Elsäkerhetsverket avråder från laddning i vanliga eluttag.

Tips!

Har du timmätt elavtal och/eller effektabonnemang? Ladda mellan kl 22–06 när priserna vanligtvis är som lägst!

Säker och trygg laddning 

Dynamisk lastbalansering är ett tillval till laddboxen. Med den kan du optimera laddningen mot övriga belastningar i din fastighet. 

– Det finns två olika typer av lastbalansering. Den statiska innebär att du kan schemalägga och ställa ner effekten manuellt. Och den dynamiska som innebär att boxen balanserar mot huvudsäkringen vilket minskar risken att säkringar går när du exempelvis kör tvätt- eller diskmaskin.

Med dynamisk lastbalansering får du en säker och trygg laddning och slipper oron att orsaka för hög belastning. Med en smart laddbox finns även möjligheten att schemalägga när din bil ska laddas, så att den är färdigladdad när du ska åka till jobbet på morgonen. 

– Det vanligaste är att folk väljer till den dynamiska lastbalanseringen. Då behöver man inte oroa sig, det bara funkar, säger Daniel Degerman.

Ladda både villa och bil med 100 % förnybar el 

Skellefteå Kraft erbjuder en ladda-hemma-lösning med stilrena laddboxar från svenska Charge Amps. Just nu kan du köpa en laddbox inklusive elavtal för 8 745 kr (pris efter 50 % grönt skatteavdrag. Avdraget görs direkt på fakturan). 

Vill du veta mer? 

Besök Skellefteå Krafts hemsida för mer information.

Mest lästa artiklar