Baka Tareq Taylors godaste kanelbullar!

Kanelbullar är kanske det godaste fikat som finns! Här bjuder TV-kocken Tareq Taylor på sitt bästa bullrecept – mums!

kanelbullar tareq taylor

TV-kocken och kokboksförfattaren Tareq Taylor bjussar på underbart goda kanelbullar. Det speciella med receptet är att bullarna kalljäses, och dessutom inte innehåller mjölk. Det gör bullarna mer rustika, smörsmaken blir tydligare – och bullarna godare!

Foto: F&H Group

Kanelbullar (16–20 st)

Du behöver:

Vetedeg till kanelbullar:

  • 50 g jäst
  • 2 dl socker
  • 5 dl kallt vatten
  • 1 msk kardemummakärnor – grovt krossade
  • 2 ägg
  • 1 kg ekologiskt vetemjöl special (ca 17,5 dl)
  • 200 g smör – mjukt
  • 2 tsk salt

Kanelbullar:

  • 1 sats vetedeg (se ovan)
  • Ca 150 g smör (rumstempererat)
  • Ca 2 dl strösocker
  • Ca 2 msk mald kanel
  • 1–2 ägg
  • pärlsocker
tareq taylor kanelbullar
Foto: F&H Group

Gör så här:

Vetedeg till kanelbullar:

  1. Lös upp jäst och socker i kallt vatten och tillsätt kardemummakärnor och ägg. Vispa samman ingredienserna och tillsätt sedan mjölet. Knåda samman i degblandare på låg hastighet i ca 6 min.
  2. Tillsätt smör ca 1 msk i taget och låt det arbetas in i degen. Tillsätt salt och öka hastigheten på degblandaren. Knåda ytterligare 5 minuter.
  3. Lägg degen i en bunke och täck över med plastfilm. Kalljäs degen i kyl, gärna över natten eller ca 8–12 timmar.
  4. Lägg upp den kalla degen på mjölat bakbord och arbeta snabbt med degen innan den hinner bli rumsvarm. Eftersom det är mycket smör i degen så blir den mjuk och svårarbetad när den hinner bli varm.

Kanelbullar:

  1. Värm ugnen till 240 grader varmluft.
  2. Kavla ut degen till en ca 5 mm tjock platta. Bred generöst med smör, strö över rejält med socker och pudra på med massa av mald kanel. Rulla ihop till en rulle.
  3. Skär ut kanelbullar. Lägg på en plåt och täck över med en ren handduk. Låt jäsa till dubbel storlek och pensla sedan uppvispat ägg och toppa med pärlsocker.
  4. Grädda bullar i ugnen i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

Läs också: Tareq Taylor: ”Mat ska vara enkelt!”


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar