Video: Recept på choklad- och banantryffel

Kombinationen av choklad och banan är alltid en god idé. Mixa, rulla tryfflar, doppa och njut!  


Du behöver: 

250 gr vit choklad

En stor banan

150 gr mörk choklad (kan bytas ut mot mjölkchoklad) 

Hackad mandel

Mixer

Spritser

Så gör du:

1. Smält den vita chokladen, spara lite för dekoration. Låt svalna lite.

2. Mixa chokladen med två tredjedelar av bananen.

3. Ställ i frysen i minst två timmar.

4. Smält den mörka chokladen.

5. Ta ut smeten ur frysen och rulla till små bollar. Doppa direkt i den mörka chokladen och lägg upp på ett fat.

6. Ställ svalt i tio minuter.

7. Dekorera med smält choklad och hackade mandlar. Eller strö över lite kakao eller annat du gillar. Njut! 

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar