Bärfrossa i ugn – vit bärkladdkaka!

Fullt av nyplockade bär i frysen? Här är receptet som omvandlar bären till en ljuvlig efterrätt! Och den räcker till alla, för detta är smart bak i långpanna! Receptet bjuder Linda Andersson på, som också driver bloggen Lindas bakskola.

Vit bärkladdkaka

ca 16 bitar 

Det behöver du:

  • 250 g smör
  • 5 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • 300–400 g blandade bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar
  • Använd florsocker till garnering

Så här gör du

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Smält smöret i en kastrull.
  • Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
  • Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
  • Lägg ut bären på smeten.
  • Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–25 minuter. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
  • Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.
  • Servera med vispgrädde eller vaniljglass. 

Fler goda recept hittar du här!

Recept ur Linda Anderssons bok Lindas Baka i långpanna (Semic förlag).

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar