Vit bärkladdkaka
ca 16 bitar
Det behöver du:
- 250 g smör
- 5 dl strösocker
- 1 krm salt
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl vetemjöl
- 4 ägg
- 300–400 g blandade bär, t ex blåbär, hallon och jordgubbar
- Använd florsocker till garnering
Så här gör du
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Smält smöret i en kastrull.
- Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt till en slät smet.
- Häll smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
- Lägg ut bären på smeten.
- Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 22–25 minuter. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha kakan.
- Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över florsocker före servering.
- Servera med vispgrädde eller vaniljglass.