Boktips kokböcker

Vad passar väl bättre i ett köksnummer än några tips på nya, spännande kokböcker?

Red cottage on the swedish countryside.

Passion för desserter


Jan Hedh, Foto Klas Andersson
En fantastiskt vacker och nyskapande bok av en av våra främsta bagarmästare. Här finns allt från klassiska grundrecept på suffléer, maränger och mördegsbottnar, till nya skapelser som mascarponeglass, karamelliserade fikon och cointreausufflé. Samtliga graderade i svårighetsgrad 1 till 3.
Prisma förlag 240 sidor, inbunden Pris cirka 399 kronor

Persiska bufféer

Maria Masoomi, Foto Bruno Ehrs
Även som blek svensk är det omöjligt att motstå Marias sju härliga bufféer med namn som Edens Lustgård och Tusen och en natt. Persiskt överdåd i sprakande färger, vackert och hälsosamt och fantastiskt gott för oss som gärna provar röd bulgurröra, medelhavsgratäng med tomat eller persisk tapenade.
Ica Bokförlag 120 sidor, inbunden Pris cirka 249 kronor

PA&Co
– mer än en kokbok


Claes Britton, Christina Britton. Foto Pelle Bergström/Mikael Jansson mfl
Den sanna historien om kändiskrogen PA&Co, bortom myter och legender, i en personlig och burlesk berättelse med unika fotografier. Även stamgäster som Stig Larsson, Klas Östergren och Mauro Scocco medverkar. Dessutom 90 recept, både för amatörer och proffs. Vald till Årets bästa måltidslitteratur 2007.
PA & Co 327 sidor, inbunden Pris cirka 300 kronor

Arla kökets bästa


 

Arla/Harlequin Förlag
Sedan 60-talet har Arlas receptblad i butikerna hjälpt oss med vardagsmaten. Nu finns 76 av de mest populära recepten genom tiderna samlade i en bok. Här hittar du lättlagade maträtter med vanliga råvaror, dessutom ett helt kapitel med tips på bra fredagsmys för trötta föräldrar!
Pris cirka 79 kronor säljs via www.arla.se samt i de flesta mataffärer.

Glenn Strömberg
– Med smak för Italien


 

Ulf Jörnvik, Foto E Andinsson/P Claesson
När en av våra mest folkkära fotbollsspelare, numera kommentator, fann kärleken i Italien blev också den italienska maten en förälskelse. Här varvas favorit-recept och svärmors kökshemligheter med fotbollshistorier från både Göteborg, Benfica och Atalanta.
Prisma Förlag 168 sidor, inbunden Pris cirka 290 kronor

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar