Brynt gnocchi – sololunch på lyxvis!

Behöver du snabbt trolla fram en god lunch? Då kan det vara läge för brynt gnocchi med svartkål, parmesan och hasselnötter … Mums!

recept brynt gnocchi

Behöver du snabbt trolla fram en god lunch? Då kan det vara läge för brynt gnocchi med svartkål, parmesan och hasselnötter … Mums!

Brynt gnocchi med svartkål, parmesan och hasselnötter

1 portion

Det här behöver du:

  • 3–4 blad svartkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 70–100 g färsk potatisgnocchi
  • 1 finhackad vitlöksklyfta en näve hasselnötter
  • zest från 1⁄4 citron 
  • 1⁄2 dl riven parmesan
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Ta bort stjälken från kålen och dela varje blad i 3–4 bitar. Häll över 1 matsked olivolja, strö en nypa salt över och krama kålen med handen.
  2. Hetta upp en stekpanna och ha i både 1 matsked olivolja och smöret. När det är riktigt varmt sänker du värmen till medel, lägger i gnocchin och steker tills den har fått en guldig färg.
  3. Lägg i svartkål, vitlök och hasselnötter. Dra ett drag med pepparkvarnen över och stek i ytterligare 1–2 minuter.
  4. Lägg upp, ringla olivolja över och toppa med riven citronzest, hackad vitlök och parmesan. Smaka av med salt och peppar.

Man tager vad man haver-principen

Så här kan du byta ut: 

  • Pecorino i stället för parmesan.
  • Grönkål i stället för svartkål.
  • Valnötter eller mandel i stället för hasselnötter

Tips!

Satsa på färsk gnocchi och några extra droppar olivolja. Färsk gnocchi hittar du i kyldisken. Ligger den bland torrvarorna kommer den att behöva ett dopp i kokande vatten innan du steker den.

Receptet är hämtat ur Cina Risbergs bok Lunch hemma – Snabba solorätter utan svinn (Ordfront förlag).

Läs också: Rostad pumpagnocchi


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar