Behöver du snabbt trolla fram en god lunch? Då kan det vara läge för brynt gnocchi med svartkål, parmesan och hasselnötter … Mums!
Brynt gnocchi med svartkål, parmesan och hasselnötter
1 portion
Det här behöver du:
- 3-4 blad svartkål
- 2 msk olivolja
- 1 msk smör
- 70-100 g färsk potatisgnocchi
- 1 finhackad vitlöksklyfta en näve hasselnötter
- zest från 1⁄4 citron
- 1⁄2 dl riven parmesan
- salt och svartpeppar
Gör så här
- Ta bort stjälken från kålen och dela varje blad i 3-4 bitar. Häll över 1 matsked olivolja, strö en nypa salt över och krama kålen med handen.
- Hetta upp en stekpanna och ha i både 1 matsked olivolja och smöret. När det är riktigt varmt sänker du värmen till medel, lägger i gnocchin och steker tills den har fått en guldig färg.
- Lägg i svartkål, vitlök och hasselnötter. Dra ett drag med pepparkvarnen över och stek i ytterligare 1-2 minuter.
- Lägg upp, ringla olivolja över och toppa med riven citronzest, hackad vitlök och parmesan. Smaka av med salt och peppar.
Man tager vad man haver-principen
Så här kan du byta ut:
- Pecorino i stället för parmesan.
- Grönkål i stället för svartkål.
- Valnötter eller mandel i stället för hasselnötter.
Tips!
Satsa på färsk gnocchi och några extra droppar olivolja. Färsk gnocchi hittar du i kyldisken. Ligger den bland torrvarorna kommer den att behöva ett dopp i kokande vatten innan du steker den.
Receptet är hämtat ur Cina Risbergs bok Lunch hemma – Snabba solorätter utan svinn (Ordfront förlag).