Caesarsallad med valnötsdressing och shiitakebacon
Du behöver:
(4 portioner)
Caesardressing med valnötter
2 romansalladshuvuden
1 dl majonnäs, t.ex. äggfri
1 dl valnötter
1 tsk dijonsenap
Saften av en 1⁄2 citron
1 vitlöksklyfta
Salt och svartpeppar
Vitlökskrutonger
3 skivor surdegsbröd, i tärningar
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, pressad
Salt
Shiitakebacon
300 g shiitakesvamp, tunt skivad
1⁄2 dl olivolja
salt
Till servering
1⁄2 dl valnötter, grovhackade hyvlad parmesanost, t.ex. mjölkfri svartpeppar
Gör så här:
Caesardressing med valnötter
1. Mixa ihop allt i en mixer till en så slät sås det bara går.
Vitlökskrutonger
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vänd runt brödtärningar, olivolja, pressadvitlök och salt i en ugnsform. Rosta i ugnen i 20 minuter eller tills krutongerna har fått fint med färg. Rör runt då och då.
Shiitakebacon
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda ihop skivad shiitakesvamp, olja och salt på en plåt. Rosta i ugnen i ca 20 minuter eller tills shiitaken har fått ordentligt med färg och blivit knaprig. Ta ut och låt svalna något.
Servering
Riv romansalladen i bitar. Blanda med caesardressingen och fördela på tallrikar. Toppa med krutonger, shiitakebacon, hackade valnötter och hyvlad parmesanost!
