Cajunkryddade kycklingklubbor med rostad majs

Prisvärt och lättlagat! Adam Thulin, vinnare av Sveriges Mästerkock 2022, bjuder på kycklingklubbor och majs i ugnen med smarrig kryddning.

kycklingklubbor

Kycklingklubbor med hemgjord cajunkrydda och rostad majs med smör är en suverän kombination enligt Adam Thulin och kan tillagas på samma plåt i ugnen. Var noga med att majsen blir riktigt rostad – då är den som godast, tipsar han.

Cajunkryddade kycklingklubbor med rostad majs

Du behöver:

(4 portioner, 60 min)

Ugn: 225°

Kycklingklubbor

  • 3 msk neutral olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 3 krm salt
  • 4 kycklingklubbor

Majs

  • 4 burkar majs (à 140 g)
  • 1 msk neutral olja
  • 2 krm salt
  • ½ citron
  • 1 hel vitlök
  • 80 g smör

Gör så här:

1. Blanda olja, alla kryddor och salt till kycklingen i en stor bunke.

2. Lägg kycklingklubborna i bunken och rör om med händerna så kryddblandningen fördelar sig jämnt. Låt kycklingen marinera medan majsen förbereds.

3. Häll av majsspadet och lägg majskornen i en stor ugnsform.



4. Tillsätt olja och salt. Rör om noga så att allt blandas.

5. Lägg i citronhalvan med snittytan uppåt.

6. Dela vitlöken på mitten och lägg i halvorna med snittytan uppåt.

7. Rosta majsen i mitten av ugnen tills den är ordentligt gyllene, cirka 25 minuter.

8. Ta ut majsen ur ugnen. Tillsätt smöret i grova bitar och rör om noga.

9. Lägg kycklingklubborna i formen ovanpå majsen och vitlöken.

10. Rosta i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills klubborna har en fin yta. Pröva att skära in till benet på en av klubborna för att kontrollera att de är helt klara. Om inte – sänk temperaturen till 200 grader och rosta ytterligare 5–10 minuter.

Receptet är hämtat ur Adam Thulins kokbok ”Ett bord, flera smaker” (Bonnier fakta, 2022).

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar

TV: Redaktionens bästa klipp!