Kycklingklubbor med hemgjord cajunkrydda och rostad majs med smör är en suverän kombination enligt Adam Thulin och kan tillagas på samma plåt i ugnen. Var noga med att majsen blir riktigt rostad – då är den som godast, tipsar han.
Cajunkryddade kycklingklubbor med rostad majs
Du behöver:
(4 portioner, 60 min)
Ugn: 225°
Kycklingklubbor
- 3 msk neutral olja
- 1 tsk paprikapulver
- 1 tsk lökpulver
- 1 tsk cayennepeppar
- 1 tsk torkad timjan
- 1 tsk torkad oregano
- 1 tsk vitlökspulver
- 3 krm salt
- 4 kycklingklubbor
Majs
- 4 burkar majs (à 140 g)
- 1 msk neutral olja
- 2 krm salt
- ½ citron
- 1 hel vitlök
- 80 g smör
Gör så här:
1. Blanda olja, alla kryddor och salt till kycklingen i en stor bunke.
2. Lägg kycklingklubborna i bunken och rör om med händerna så kryddblandningen fördelar sig jämnt. Låt kycklingen marinera medan majsen förbereds.
3. Häll av majsspadet och lägg majskornen i en stor ugnsform.
4. Tillsätt olja och salt. Rör om noga så att allt blandas.
5. Lägg i citronhalvan med snittytan uppåt.
6. Dela vitlöken på mitten och lägg i halvorna med snittytan uppåt.
7. Rosta majsen i mitten av ugnen tills den är ordentligt gyllene, cirka 25 minuter.
8. Ta ut majsen ur ugnen. Tillsätt smöret i grova bitar och rör om noga.
9. Lägg kycklingklubborna i formen ovanpå majsen och vitlöken.
10. Rosta i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills klubborna har en fin yta. Pröva att skära in till benet på en av klubborna för att kontrollera att de är helt klara. Om inte – sänk temperaturen till 200 grader och rosta ytterligare 5–10 minuter.
