Cajunkryddade kycklingklubbor med rostad majs

Prisvärt och lättlagat! Adam Thulin, vinnare av Sveriges Mästerkock 2022, bjuder på kycklingklubbor och majs i ugnen med smarrig kryddning.
kycklingklubbor

Kycklingklubbor med hemgjord cajunkrydda och rostad majs med smör är en suverän kombination enligt Adam Thulin och kan tillagas på samma plåt i ugnen. Var noga med att majsen blir riktigt rostad – då är den som godast, tipsar han.

Cajunkryddade kycklingklubbor med rostad majs

Du behöver:

(4 portioner, 60 min)

Ugn: 225°

Kycklingklubbor

  • 3 msk neutral olja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk lökpulver
  • 1 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 3 krm salt
  • 4 kycklingklubbor

Majs

  • 4 burkar majs (à 140 g)
  • 1 msk neutral olja
  • 2 krm salt
  • ½ citron
  • 1 hel vitlök
  • 80 g smör

Gör så här:

1. Blanda olja, alla kryddor och salt till kycklingen i en stor bunke.

2. Lägg kycklingklubborna i bunken och rör om med händerna så kryddblandningen fördelar sig jämnt. Låt kycklingen marinera medan majsen förbereds.

3. Häll av majsspadet och lägg majskornen i en stor ugnsform.

4. Tillsätt olja och salt. Rör om noga så att allt blandas.

5. Lägg i citronhalvan med snittytan uppåt.

6. Dela vitlöken på mitten och lägg i halvorna med snittytan uppåt.

7. Rosta majsen i mitten av ugnen tills den är ordentligt gyllene, cirka 25 minuter.

8. Ta ut majsen ur ugnen. Tillsätt smöret i grova bitar och rör om noga.

9. Lägg kycklingklubborna i formen ovanpå majsen och vitlöken.

10. Rosta i mitten av ugnen i cirka 25 minuter eller tills klubborna har en fin yta. Pröva att skära in till benet på en av klubborna för att kontrollera att de är helt klara. Om inte – sänk temperaturen till 200 grader och rosta ytterligare 5–10 minuter.

Receptet är hämtat ur Adam Thulins kokbok ”Ett bord, flera smaker” (Bonnier fakta, 2022).

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar