Cakepops i påskens färgskala!

När det gäller cakepops är det bara fantasin som sätter gränserna. Du kan göra oändliga varianter av dina cakepops genom att variera färg, strössel och dekor. Här är grundreceptet på påskens gulligaste bakverk.  

Du behöver:

  • 1 sockerkaka (baka egen eller köp en färdig!)
  • 100-150 g färskost, naturell smak
  • 300 g vit blockchoklad

Dekor:

  • Karamellfärg
  • Träspett/glasspinnar/sugrör
  • Strössel (valfritt)

Gör så här:

  1. Smula eller mixa sockerkakan. Blanda den med färskosten till en fast och formbar deg.
  2. Rulla ca 3 cm stora bollar. Ställ i frysen ca 35 minuter.
  3. Smält blockchokladen och färga den i valfri färg med hjälp av karamellfärg.
  4. Stick ner en pinne i varje boll och doppa bollarna i chokladen tills de är helt täckta. Låt rinna av.
  5. Valfritt: garnera med strössel.
  6. Låt stelna i kylen.

Missa inte! Påskens godaste chokladtårta


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar