Bottnar:
500 gram mandelmassa
2 äggvitor
Smörkräm:
2 äggulor
150 gram smör
2 ½ dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
2 tsk kakao
Topp:
200 gram blockchoklad
GÖR SÅ HÄR:
1. Riv mandelmassan och blanda i ägg-vitorna. Plutta ut rundlar på plåt, minst i 5-kronors storlek.
2. Skjut in i ugnen! 150 grader i cirka 15 minuter. De ska vara ljust gyllenbruna.
3. Rör äggulorna och smöret smidigt. Tillsätt florsocker, vaniljsocker och kakao.
4. Dutta på krämen på de avsvalnande bottnarna (annars smälter krämen). Ställ ”smörtopparna” i frysen en stund.
5. Smält blockchokladen och doppa topparna i chokladen. Ställ svalt.
6. Ät och njut! (Eller frys dem till ett senare tillfälle!)