Cheesecake med jordgubbar och champagne

Vill du bjuda på något gott på nyår? Testa att göra den här lyxiga cheesecaken med jordgubbar och champagne.

Du behöver:



15 Digestivekex
4 msk smör
1,5 dl strösocker
3 små paket Philadelphia Cream Cheese
3/4 dl champagne (eller mousserande)
2 ägg
2 paket frysta jordgubbar
100 gr Marabou vit choklad

Gör så här:

1. Krossa kexen och lägg ner i en skål. Häll i 0,5 dl strösocker.
2. Smält smöret och rör ner i skålen. 
3. Pressa ner digestiveblandningen i en smörad form.
4. Blanda ner philadelphiaosten, ägg, socker och champage i en skål och vispa med elvisp tills den blivit fluffig.
5. Sätt ugnen på 175 grader.
6. Häll massan över Digestiveblandningen och grädda i ugnen i 20-25 minuter.
7. Värm 1,5 paket jordgubbar till en rinnig sås och häll över cheesecaken. 
8. Riv chokladen och strö över kakan. Toppa med 1/2 paket skivade jordgubbar.
9. Kyl kakan så att den stelnar före servering. Allra godast blir den om den görs dagen innan.


Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

Mest lästa artiklar

TV: Redaktionens bästa klipp!