Cheesecake på pelargon

Mormorsfavoriten doftpelargon har blivit poppis igen. Och den kan även användas i bakning. Bjud på en läcker pelargoncheesecake i sommar!


Du behöver:

Botten

  • 250 g krossade digestivekex
  • 100 g smör

Nedre fyllning

  • 300 g halvt tinade hallon och blåbär
  • 500 g färskost
  • 1 dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 tsk vaniljsocker
  • Rivet skal från 1 citron
  • Saften från en halv citron
  • 10–12 strimlade doftpelargonblad, exempelvis av sorten Citronella, Frensham lemon eller Mabel Grey.

Övre fyllning

  • 5 dl crème fraiche
  • 2 msk socker
  • 2 msk vaniljsocker

Gör så här:

1. Blanda kex och smör, tryck ut i en springform och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 5 minuter.

2. Blanda ingredienserna till den nedre fyllningen i en mixer. När bottnen har svalnat häller du i fyllningssmeten i formen och gräddar i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Låt sedan kakan svalna ordentligt.

3. Rör ihop ingredienserna till den övre fyllningen och bred över kakan i formen. Grädda sedan kakan i ytterligare 5 minuter. Låt svalna. Dekorera med bär och pelargonblad före servering.

 

Källa: Blomsterlandet

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!


Mest lästa artiklar