Du behöver:
Botten
- 250 g krossade digestivekex
- 100 g smör
Nedre fyllning
- 300 g halvt tinade hallon och blåbär
- 500 g färskost
- 1 dl socker
- 1 msk vetemjöl
- 2,5 tsk vaniljsocker
- Rivet skal från 1 citron
- Saften från en halv citron
- 10–12 strimlade doftpelargonblad, exempelvis av sorten Citronella, Frensham lemon eller Mabel Grey.
Övre fyllning
- 5 dl crème fraiche
- 2 msk socker
- 2 msk vaniljsocker
Gör så här:
1. Blanda kex och smör, tryck ut i en springform och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 5 minuter.
2. Blanda ingredienserna till den nedre fyllningen i en mixer. När bottnen har svalnat häller du i fyllningssmeten i formen och gräddar i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Låt sedan kakan svalna ordentligt.
3. Rör ihop ingredienserna till den övre fyllningen och bred över kakan i formen. Grädda sedan kakan i ytterligare 5 minuter. Låt svalna. Dekorera med bär och pelargonblad före servering.
Källa: Blomsterlandet