Recept cheesecakebullar
(ca 35 bullar)
Du behöver:
- 1 sats briochedeg (ca 2,1 kg)
Topping
- 150 g kallt normalsaltat smör, tärnat
- 150 g råsocker
- 125 g vetemjöl
- 50 g mandelmjöl
- 2 nypor fleur de sel
Fyllning
- 400 g philadelphiaost
- 200 g florsocker
- 1 lime, finrivet skal och pressad juice
Äggstrykning
- 2 ägg
- 1 nypa salt
- 1 tsk vatten
Så här gör du:
1. Topping: Blanda samman alla ingredienser till ett smul (tänk klassisk smulpaj). Sprid ut på bakplåtspapper och förvara i frysen tills det är dags att baka av bullarna.
2. Fyllning: Blanda philadelphia, florsocker och lime med en visp. Lägg fyllningen i en spritspåse och förvara i kylen till senare.
3. Ta ut briochedegen ur kylen.
4. ”Dofta” bordet genom att kasta ut lite mjöl, och väg upp 60 g stora bitar. Rundriv bitarna och lägg dem i formar på plåtar med bakplåtspapper.
5. Sätt ugnen på 50 grader och ställ in en ugnssäker form med vatten längst ner för kondens. Ställ in plåtarna i ugnen och stäng samtidigt av värmen. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 1-2 timmar.
Älskar du cheesecake? Då MÅSTE du testa det här receptet på cheesecake med champagne och jordgubbar!
6. Ta ut dem ur ugnen och ställ i rumstemperatur.
7. Sätt ugnen på 220 grader varmluft och låt den komma upp i rätt gradantal.
8. Äggstrykning: Rör ihop ingredienserna och pensla bullarna.
9. Ta fram fyllningen ur kylen och spritsa cirka 1 msk mitt i bullen, strö över
smulorna.
10. Ställ in bullarna mitt i ugnen. Baka helst en plåt i taget. Sänk temperaturen till 190 grader och baka i cirka 6-8 minuter.
11. Ta ut bullarna ur ugnen och låt svalna på ett galler.
Bullar av Lindeberg (Natur & Kultur), ca 210 kr.