Supergoda cheesecakebullar

Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Recept cheesecakebullar

(ca 35 bullar) 

 

Du behöver:

  • 1 sats briochedeg (ca 2,1 kg) 

Topping

  • 150 g kallt normalsaltat smör, tärnat 
  • 150 g råsocker
  • 125 g vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 2 nypor fleur de sel

Fyllning

  • 400 g philadelphiaost
  • 200 g florsocker
  • 1 lime, finrivet skal och pressad juice

 

Äggstrykning

  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vatten

 

Så här gör du:

1. Topping: Blanda samman alla ingredienser till ett smul (tänk klassisk smulpaj). Sprid ut på bakplåtspapper och förvara i frysen tills det är dags att baka av bullarna. 

2. Fyllning: Blanda philadelphia, florsocker och lime med en visp. Lägg fyllningen i en spritspåse och förvara i kylen till senare. 

3. Ta ut briochedegen ur kylen.

4. ”Dofta” bordet genom att kasta ut lite mjöl, och väg upp 60 g stora bitar. Rundriv bitarna och lägg dem i formar på plåtar med bakplåtspapper. 

5. Sätt ugnen på 50 grader och ställ in en ugnssäker form med vatten längst ner för kondens. Ställ in plåtarna i ugnen och stäng samtidigt av värmen. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 1–2 timmar. 

 

Älskar du cheesecake? Då MÅSTE du testa det här receptet på cheesecake med champagne och jordgubbar!

 

6. Ta ut dem ur ugnen och ställ i rumstemperatur. 

7. Sätt ugnen på 220 grader varmluft och låt den komma upp i rätt gradantal. 

8. Äggstrykning: Rör ihop ingredienserna och pensla bullarna. 

9. Ta fram fyllningen ur kylen och spritsa cirka 1 msk mitt i bullen, strö över
smulorna. 

10. Ställ in bullarna mitt i ugnen. Baka helst en plåt i taget. Sänk temperaturen till 190 grader och baka i cirka 6–8 minuter. 

11. Ta ut bullarna ur ugnen och låt svalna på ett galler. 

 

Bullar av Lindeberg (Natur & Kultur), ca 210 kr.

Pinterest Instagram Print

Mest lästa artiklar