Supergoda cheesecakebullar

Cheesecake bakad inuti en bulle – bättre kan det inte bli! Så här bakar du Daniel Lindebergs godsaker och gör succé på nästa kalas.

Recept cheesecakebullar

(ca 35 bullar)

Du behöver:

  • 1 sats briochedeg (ca 2,1 kg)

Topping

  • 150 g kallt normalsaltat smör, tärnat
  • 150 g råsocker
  • 125 g vetemjöl
  • 50 g mandelmjöl
  • 2 nypor fleur de sel

Fyllning

  • 400 g philadelphiaost
  • 200 g florsocker
  • 1 lime, finrivet skal och pressad juice

Äggstrykning

  • 2 ägg
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk vatten

Så här gör du:

1. Topping: Blanda samman alla ingredienser till ett smul (tänk klassisk smulpaj). Sprid ut på bakplåtspapper och förvara i frysen tills det är dags att baka av bullarna.

2. Fyllning: Blanda philadelphia, florsocker och lime med en visp. Lägg fyllningen i en spritspåse och förvara i kylen till senare.

3. Ta ut briochedegen ur kylen.

4. ”Dofta” bordet genom att kasta ut lite mjöl, och väg upp 60 g stora bitar. Rundriv bitarna och lägg dem i formar på plåtar med bakplåtspapper.

5. Sätt ugnen på 50 grader och ställ in en ugnssäker form med vatten längst ner för kondens. Ställ in plåtarna i ugnen och stäng samtidigt av värmen. Låt bullarna jäsa till dubbel storlek, cirka 1-2 timmar.

Älskar du cheesecake? Då MÅSTE du testa det här receptet på cheesecake med champagne och jordgubbar!

6. Ta ut dem ur ugnen och ställ i rumstemperatur.

7. Sätt ugnen på 220 grader varmluft och låt den komma upp i rätt gradantal.

8. Äggstrykning: Rör ihop ingredienserna och pensla bullarna.

9. Ta fram fyllningen ur kylen och spritsa cirka 1 msk mitt i bullen, strö över
smulorna.

10. Ställ in bullarna mitt i ugnen. Baka helst en plåt i taget. Sänk temperaturen till 190 grader och baka i cirka 6-8 minuter.

11. Ta ut bullarna ur ugnen och låt svalna på ett galler.

Bullar av Lindeberg (Natur & Kultur), ca 210 kr.

Vill du läsa fler artiklar som den här?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få våra erbjudanden – det är gratis!

TV: Redaktionens bästa klipp!

Mest lästa artiklar