Chicken thai dumplings
20 st
Du behöver:
- 1/2 pkt frysta gyozadegplattor (à 300 g)
- 300 g kycklinglårfilé, bitar
- 2 citrongräs, bankade och strimlade
- 4 kaffirlimeblad
- 2 msk finhackad ingefära
- 1 tsk hela korianderfrön
- 2 msk fisksås
- 6 små thaivitlöksklyftor alt 2 vanliga vitlöksklyftor
- 1 dl plockad sweet basil, finhackad
- 2–4 msk neutral rapsolja
- 3/4 dl vatten
Gör så här:
- Tina degplattorna i kylen över natten eller 3 timmar i rumstemperatur.
- Mixa citrongräs, kaffirlimeblad, ingefära, korianderfrön, fisksås och vitlök till en kryddpasta. Lägg i en bunke.
- Mixa kycklingen till en färs. Blanda med kryddpasta och sweet basil.
- Ta cirka 1 msk färs och lägg mitt på en degplatta. Doppa ett finger i kallt vatten och fukta degkanterna.
- Vik degen över smeten och tryck ihop utan att stänga inne luft. Vecka kanterna till ett litet knyte. Fortsätt göra resterande knyten.
- Värm olja i en stekpanna. Stek knytena i två omgångar. Stek på medelvärme i några minuter så de får en fin gyllenbrun yta på undersidan.
- Häll 3/4 dl vatten över knytena och lägg på ett lock eller folie. Låt ångkoka i 3 minuter.
- Lyft locket så att all vätska kokar bort och knytena får en knaprig yta på undersidan igen.
Thai hemma, Natur & Kultur.